Anastasia Modern Renaissance Palette

Al bijna een jaar geleden bracht mijn vriend dit palette voor mij mee vanuit New York. Ik heb het jullie toen kort laten zien in deze shoplog. Inmiddels is het palette al vol in gebruik en vandaag wil ik jullie het palette wat beter laten zien, inclusief ooglook die ik heb gemaakt. Kijk je mee?

thumb__MG_1295_1024

Allereerst even naar de verpakking kijken. Het palette komt in een stevig lila/roze doosje van karton met witte en rosé letters. Al een plaatje om te zien wat mij betreft.

thumb__MG_1301_1024

Het palette zelf is echt prachtig. Het heeft dezelfde kleurensamenstelling als het karton, alleen is de buitenkant gemaakt van suède. Echt heel mooi én zacht! Het geeft het palette ook gelijk een chique uitstraling.

thumb__MG_1306_1024

Door naar de binnenkant. Daar zie je veertien prachtige kleuren. Het palette is veelzijdig. Er zijn namelijk veel matte tinten, maar het palette heeft ook de nodige shimmer! Wat gelijk opvalt is dat je er zowel neutrale, als hele heftige ooglooks mee kunt maken. Zoals je ziet bevat het palette ook een grote spiegel en een kwastje die aan beide kanten te gebruiken is.

thumb__MG_1311_1024

Dit zijn de kleuren van dichtbij. Mijn oog gaat gelijk naar love letter en naar venetian red. Prachtige kleuren, maar voor mij ook lastig in gebruik. Soms zie ik eruit alsof ik dagen gehuild heb als ik dit soort tinten gebruik. Goede uitdaging dus! Maar ook golden ochre en primavera trekken mijn aandacht. Bij een palette als dit krijg ik gelijk zin om te gaan ‘kliederen’. Laten we even naar de swatches gaan kijken.

thumb_IMG_3362_1024

Dit is de bovenste rij van het palette. Je ziet gelijk hoe ontzettend gepigmenteerd de kleuren zijn! Ze knallen van mijn arm af. Anastasia omschrijft de kleuren zelf als volgt:

Tempera – A matte cream beige.
Golden Ochre – Earthy yellow with a matte finish.
Vermeer – An iridescent powder pink.
Buon Fresco – A matte lilac.
Antique Bronze – A burgundy toned chocolate brown with a cranberry shimmer.
Love Letter – A vivid raspberry with a matte finish.
Cyprus umber – An intense matte finish chocolate brown.

thumb_IMG_3364_1024

Door naar de onderste rij. Weer ontzettend goed gepigmenteerd. De eerste twee tinten vind ik wat op elkaar lijken, maar verder ook weer erg veelzijdig.

Realgar – An intense burnt orange with a matte finish.
Warm Taupe – A soft caramel toned grey with a matte finish.
Venetian Red – A rich cranberry with a matte finish with a hint of shimmer.
Red Ochre – A deep brick red with a matte finish.
Primavera- A champagne shimmer.
Burnt Orange – A matte finish warm orange.
Raw Sienna – A sand brown with a matte finish.

Laten we gaan kijken naar de ooglook die ik heb gemaakt met dit palette.

thumb_IMG_4210_1024

Op bovenstaande foto zie je hoe de look eruit ziet full-face. (Ja, ik weet het ik moet enorm nodig naar de kapper!) Het ziet er volgens mij niet uit alsof ik heb gehuild toch!?

thumb_IMG_4240_1024

Op deze foto zie je goed hoe de ooglook eruit ziet. De lipstick is trouwens van Color Pop. Daar komt later nog een artikel over. Je ziet zo goed hoe de kleuren in elkaar overgaan. Ik ben begonnen met tempera aan te brengen over mijn gehele ooglid. Vervolgens heb ik Golden Ochre aangebracht in mijn arcadeboog. Ik heb toen wat Red Ochre aangebracht in mijn buitenste ooghoeken en vervolgens geblend naar de binnenste ooghoeken. Om het af te maken heb ik primavera aangebracht op mijn bewegend ooglid en op mijn onderste wimperrand. Ik ben niet ontevreden en vind de kleuren prachtig!

thumb__MG_1325_1024

Ik vind het palette van Anastasia heel mooi en veelzijdig. Er is een goede verdeling in kleuren tussen matte en shimmer. Je kan er een meer neutrale look mee maken, maar ook een hele heftige. Toch denk ik wel dat het palette niet geschikt is voor iedereen. Er zitten veel heftige kleuren in die al snel je gezicht eruit kunnen laten zien als een slagveld. Ik ben er ook niet zo handig in en merk dan ook dat hoe mooi ik het palette en de kleuren ook vind, ik het palette er niet heel vaak bij pak. Tuurlijk kan je ook de neutrale kleuren gebruiken, maar daar zijn dan weer hele andere goede paletten meer geschikt voor. Ik ga er in ieder geval nog lekker mee oefenen!

Het Anastasia Modern Renaissance palette is te koop bij BeautyBay voor €49,20.

Liefs,

Maaike –x

ps: Ik ben ook te volgen op onderstaande kanalen.

Instagram
Facebook
Twitter

Ook leuk om te lezen: