Barry M Speedy Quick Dry Nagellak

Vandaag laat ik jullie twee nagellakjes zien van het merk Barry M. Ik kwam dit merk tegen in Londen en ook al weet ik dat het hier ook gewoon online verkrijgbaar is, ik heb ze toch meegenomen. Nagellak heb ik eerlijk gezegd meer dan genoeg, maar van dit merk had ik nog helemaal niks! Goed excuus om er dan twee mee te nemen toch?

thumb_IMG_5338_1024

Even eerst iets over het merk. Barry M is een Engels merk dat in 1982 is opgericht door Barry Mero in Londen. Weten we ook gelijk waar de naam vandaan komt! Barry Mero besloot een eigen cosmeticalijn te starten omdat hij vond dat er al wel heel veel kleurrijke kleding te verkrijgen was, maar nog maar weinig kleurrijke en opvallende make-up. Dit terwijl er wel heel erg veel vraag naar was. Zo geschiede! Inmiddels biedt Barry M een groot assortiment met betaalbare en kwalitatief goede make-up. Verder maakt dit merk zich ook sterk tegen cosmetica die op dieren wordt getest.  In Europa mag dit al niet meer, maar dit merk strijdt ervoor om dit ook in andere landen te bewerkstelligen. Mooi!

thumb_IMG_5351_1024

Laten we nu is kijken naar de kleurtjes die ik heb uitgekozen. Namelijk Eat my dust en Road Rage. Een lichtblauw en een mintgroen kleurtje. Heerlijk voor in de zomer. Ik vind het altijd leuk als merken namen geven aan hun producten. Dat maakt het net wat specialer dan alleen een nummer. Deze lakjes zouden supersnel moeten drogen. Dit is goed te zien aan de dop waardoor ik gelijk aan de formule 1 moet denken. (Go Max!) Maar dat is ook vast de bedoeling!

thumb_IMG_5355_1024

thumb_IMG_5357_1024

Dit is het kwastje. Iets afgerond aan de onderkant, vind ik altijd erg prettig lakken. Op de één of andere manier lakt dat toch beter dan een recht afgesneden kwastje.

thumb_IMG_5349_1024

thumb_IMG_5366_1024

Dit is Eat my dust

Een heel lichtblauw kleurtje. Ik heb op bovenstaande foto twee dunne laagjes nagellak aangebracht. Het is niet helemaal goed te zien op de foto, maar op de nagel ziet het er vrij streperig uit. Dit wordt beter door een derde laagje aan te brengen maar helaas ziet het er dan alsnog niet mooier uit. Jammer!

thumb_IMG_5346_1024

thumb_IMG_5363_1024

Dit is Road Rage

Een mintgroen kleurtje. Ook bij deze kleur heb ik twee dunne laagjes aangebracht. Dit mintgroene kleurtje dekt wel iets beter en is ook wat minder streperig. Toch vind ik ook deze eerlijk gezegd niet fantastisch wat betreft dekking en formule.

De houdbaarheid van deze twee nagellakjes is wat moeilijk uit te leggen. Nagellak blijft bij mij nou eenmaal niet zo heel erg goed zitten. Al helemaal niet zonder base- en topcoat. Dat is dus ook het geval met deze nagellak. Ik heb na twee dagen al chips in mijn nagels en op de één of andere manier ziet het er gewoon niet zo mooi uit. De belofte dat de nagellak snel droogt wordt in ieder geval wel waargemaakt.

thumb_IMG_5354_1024

Jammer zeg! Ik had veel goede verhalen gehoord over de nagellak van Barry M, maar deze twee kleurtjes hebben mij helaas niet omver geblazen. Ik ga nog een keer een kleurtje testen van een andere lijn dan de Speedy Quick Dry, misschien dat die beter bevalt.

De nagellak van Barry M is onder andere verkrijgbaar bij www.themakeupspot.nl en kost €5,45 per flesje.

Wil je niks missen? Dan ben ik ook te volgen via:

Instagram
Facebook
Twitter
Snapchat

Liefs,

Maaike –x-

 

 

 

 

Ook leuk om te lezen: