Carmen Chopstick Curler

Ik zag de Chopstick Curler (krultang) de afgelopen tijd voorbij komen bij alle grote beautybloggers en ik werd er zo ontzettend nieuwsgierig van dat ik het zelf ook wilde proberen. Een kop vol met kleine krulletjes! Zou het mij staan? Ik ben er even voor gaan zitten en heb deze tang voor je getest! Benieuwd naar wat ik ervan vind? Lees dan gauw verder.

thumb__mg_7825_1024

Carmen is bekend om de stijl- en krultangen. Voor elk soort haar en voor elke wens is er wel een geschikte tang te vinden. Als je op de website van Carmen kijkt dan zijn er ook filmpjes beschikbaar zodat je kunt zien hoe je de gekozen tang het beste kunt gebruiken en wat het resultaat ongeveer zal zijn. Elk haar is natuurlijk anders dus dat is wel iets waar je rekening mee moet houden. Door met de chopstick!

thumb__mg_7827_1024

thumb__mg_7834_1024

thumb__mg_7829_1024

Het is een krultang die speciaal bedoelt is om hele kleine krulletjes mee te maken. De tang is ultradun en heeft een ietwat ovale vorm. Hierdoor heb je wat meer grip en blijft je haarplukje goed om de tang heen zitten. In gebruik is de tang ontzettend easy. Hij kan namelijk alleen maar aan of uit en is ook nog is ontzettend snel opgewarmd. De tang bereikt een temperatuur van 200 graden. Het zwarte uiteinde van de tang wordt niet heet en dat kun je dus met een gerust hart aanraken.

thumb_capture-one-catalog0103_1024

thumb_capture-one-catalog0091_1024

Laten we beginnen! Dit is hoe mijn haar eruit ziet als ik er helemaal niks mee doe. Ik heb het hier net gewassen en op een lage temperatuur droog geföhnd. Vervolgens heb ik er een beetje hittebeschermer ingedaan, zodat mijn haar zo min mogelijk schade ondervindt van de krultang. Ik heb ontzettend veel haar en heb daarom mijn haar in verschillende secties verdeeld. Met één gedeelte ging ik dan aan de slag en de rest zette ik vast op mijn hoofd met klipjes.

thumb__mg_7810_1024

Hier heb ik nu het onderste gedeelte van één kant eerst gedaan en vervolgens de bovenkant. Ik heb ondertussen wel al twee keer mijn vingers gebrand. Auw! Best heet kan ik je vertellen, dus ik word wat voorzichtiger. Je hoeft elke pluk echt niet langer dan 3 tot 5 seconde om de tang te houden, want hij doet ontzettend snel zijn werk.

thumb_capture-one-catalog0125_1024

Verder met de andere kant! Doordat ik zo ontzettend veel haar heb ben ik best een poosje bezig en dan word ik wat ongeduldiger. Ik pak daardoor steeds grotere plukken, maar ik merk al snel dat dat toch minder mooi wordt. Dan maar weer verder met kleinere plukjes. Voordat ik ben begonnen met het krullen heb ik vast een zijscheiding gemaakt in mijn haar, omdat ik er van uitging dat de krulletjes zo stevig zouden zijn dat dat achteraf onbegonnen werk zou zijn. Dat bleek ook, want als de krul er eenmaal inzit dan zit ‘ie ook echt!

thumb_capture-one-catalog0134_1024

thumb__mg_7852_1024

Een klein uurtje later heb ik een kop vol kleine, harde krullen! Ik heb al mijn haar eerst goed laten afkoelen en ben toen op de kop gaan hangen. Vervolgens ben ik met mijn vingers door mijn haar gaan woelen. Hier en daar wat trekken aan plukjes zodat de krullen iets losser worden. Tip: ga niet borstelen. Dat deed ik namelijk de tweede dag en toen had ik een hoofd vol pluis. Niet zo charmant!

Ik ben echt ontzettend verrast door deze tang. Het werkt goed en relatief snel, de krul blijft heel goed zitten en je hebt er zeker 2 dagen plezier van. Zelfs de derde dag is er echt nog wat leuks van te maken! Als je een enorme bos met haar hebt, moet je er wel even voor gaan zitten maar wat mij betreft is het de moeite meer dan waard. Waar mijn meeste krultangen toch ergens achter in de kast liggen te verstoffen denk ik echt dat ik deze er nog regelmatig bij zal pakken!

De Carmen Chopstick Curler heb ik gekocht bij Bol en kost daar €29,99

Wil je niks missen? Dan ben ik ook te volgen via:

Instagram
Facebook
Twitter
Snapchat

Liefs,

Maaike –x-

Ook leuk om te lezen:

Miss Maaike