Catrice It Pieces || Oogschaduw palette + Ombre lipsticks

Terwijl wij nog midden in de winter zitten, komen er al weer veel nieuwe lente- en zomercollecties uit van diverse beauty merken. Op dit moment ligt It Pieces, een limited edition van Catrice in de winkels. In deze collectie zit onder andere een oogschaduwpalette, ombre lipsticks, mascara’s en blush paletten. Aangezien ik al enorm uitkijk naar de lente wil ik jullie vandaag het oogschaduw palette en twee ombre lipsticks laten zien. Kijk je mee?

thumb__MG_9744_1024

Ik heb alleen de producten meegenomen die ik interessant vond. Maar er is dus nog veel meer te verkrijgen dan dat je hier op de foto ziet. Op de website van Catrice kan je precies zien wat dat allemaal is. Ik heb in ieder geval het palette 010 Blossom ‘N Roses meegenomen, en twee ombre lipsticks.

thumb__MG_9696_1024

De vormgeving is simpel en lijkt veel op de eerdere oogschaduw paletten van Catrice. Het is gemaakt van doorzichtig, stevig plastic met rosé gouden bedrukking. Simpel maar toch mooi.

thumb__MG_9707_1024

Op de achterkant staan de ingrediënten vermeld en een suggestie voor een ooglook.

thumb__MG_9701_1024

Als je het palette openmaakt zie je gelijk zeven kleuren oogschaduw, een highlighter linksboven en een contour kleur rechtsboven. Die twee kleuren die je bovenin ziet dat is iets nieuws van Catrice. Leuk gedaan. Met dit palette kan je een neutrale look maken, die wat mij betreft precies past bij de lente. Ik vind de kleuren goed gekozen, alleen het lijkt op het eerste oog wel alsof de eerste drie kleuren oogschaduw veel op elkaar lijken. Laten we naar de swatches gaan kijken.

thumb_IMG_7907_1024

Links zie je de highlighter en recht de contour kleur. Met contouren moet je dan bijvoorbeeld denken aan een lijntje boven of onder je oog. Maar de kleur is ook geschikt om extra diepte mee te creëren in je ooglook.

thumb__MG_9705_1024

thumb_IMG_7918_1024

Ik was echt blij verrast door deze swatches! Mooie, neutrale kleuren maar zeker niet saai! De oogschaduws voelen echt fluweelzacht aan en er komt ontzettend veel pigment vanaf. Hopelijk is dat nog steeds zo als ik het palette gebruik voor een ooglook.

thumb_thumb__MG_9811_1024_1024

thumb_thumb__MG_9792_1024_1024

Op het oog vallen de kleuren helaas een beetje weg. Er is alsnog goed mee te werken hoor, maar de kleuren lopen wat in elkaar over en na die prachtige swatches ben ik toch iets teleurgesteld. Op de swatches leek er veel meer onderling verschil te zitten in de drie eerste kleuren, maar op het oog is dit toch niet zo. Jammer! Ik vind de look er wel heel fris uitzien. Perfect voor het voorjaar!

thumb__MG_9769_1024

We gaan door met de twee ombre lipsticks. Dat ombre heel erg hip was voor je haar een poos geleden, dat weet iedereen wel. Carice speelt hier nu op in door 1 lipstick te maken, met daarin twee kleuren! Aan de buitenkant een donkere tint en aan de binnenkant een lichtere. In de winkel vond ik het er leuk uitzien en ik wilde het wel proberen. Wel was ik een beetje bang om enorm terug in de tijd te gaan, waar je nog de combinatie had van een zwarte lipliner en een rode lippenstift. Iewl! Maar je weet: alles komt uiteindelijk weer in de mode! Ik heb twee kleuren meegenomen, maar er zijn er drie verkrijgbaar. Namelijk ook nog een vuurrode kleur met een donkerdere bovenkant.

thumb__MG_9753_1024

Op bovenstaande foto kun je goed het ombre effect zien. Op beide lipsticks zie je dat de bovenkant donkerder is dan de onderkant. Toen ik thuis deze lipsticks aan het bekijken was, vroeg ik mij ineens af hoe ik dit dan op mijn onderlip voor elkaar moest krijgen. Moet ik ‘m dan omdraaien? Dat leek mij helemaal niet handig door de diamant achtige vorm. Ik heb even op de website van Catrice gekeken en daar staat inderdaad dat je voor je onderlip de lipstick 180 graden moet draaien, voor het beste effect. Laten we het maar is gaan proberen dan!

Links op de foto zie je trouwens de kleur 020 Nude York City Style een bruinige tint en rechts zie je 010 Rockabilly Rosewood, meer een rood/roze tint.

thumb_thumb__MG_9835_1024_1024

Op de foto zie je inderdaad goed dat de buitenste rand een stuk donkerder is. Het was de eerste keer even proberen om de lipstick te draaien, want je zit dan met je hand voor je eigen mond. Dat maakt het wat lastiger om alles goed te kunnen zien. Maar op een gegeven moment had ik het door. Eerst van mijn linker mondhoek naar het midden en vervolgens van mijn rechter mondhoek naar het midden. Dan lukte het prima!

thumb_thumb__MG_9842_1024_1024

Hier nog een foto van wat verder weg. Eerlijk is eerlijk: ik heb toch een beetje het idee dat ik terug in de tijd ben gegaan. Ik vind het niet heel lelijk, maar mooi kan ik het ook niet noemen. Na de foto’s ben ik met mijn lippen over elkaar gegaan en toen werd het gewoon 1 kleur. Vond ik toch mooier!

thumb_thumb__MG_9828_1024_1024

thumb_thumb__MG_9809_1024 1_1024

Ook van de andere lipstick heb ik natuurlijk foto’s gemaakt. Het effect is hetzelfde. Donker aan de buitenkant, lichter aan de binnenkant. Bij deze kleur vond ik het effect wel wat mooier staan. Komt denk ik omdat de kleur wat frisser is en gewoon minder old skool oogt. Maar groot fan ben ik nog steeds niet. De lipsticks zijn heel romig en gaan daarom niet heel lang mee. Wat drinken en een klein hapje overleeft het wel, maar daarna moet je wel gaan bijwerken.

thumb__MG_9743_1024

Ik vind dat Catrice weer een leuke collectie heeft uitgebracht. Het palette is niet helemaal perfect, maar toch meer dan geschikt om mooie, zachte looks mee te maken. De lipsticks zijn niet helemaal mijn smaak, maar misschien ook een kwestie van gewoon wennen. De overige producten zien er ook leuk uit en als ik jou was zou ik dan ook even een tripje maken naar de drogist om de collectie zelf te bekijken.

Zowel het oogschaduw palette als de lipsticks kosten €4,99 per stuk en zijn nu verkrijgbaar bij Trekpleister of het Kruidvat.

Wil je niks missen? Dan ben ik ook te volgen via:

Instagram
Facebook
Twitter
Snapchat

Liefs,

Maaike –x-

Ook leuk om te lezen:

Miss Maaike