DIY: Golden Jar

Ergens op Pinterest zag ik deze leuke DIY voorbij komen. Ik dacht meteen: dat wil ik ook! Een leuke manier om allerlei spulletjes op te bergen. Het is ontzettend makkelijk om te doen, je hebt er niet veel voor nodig en het staat ontzettend gaaf. Kijk je mee?

thumb__MG_1211_1024

thumb__MG_1204_1024

Je hebt er niet veel voor nodig, alleen het volgende:

  • doorzichtige, glazen potten met deksel (liefst in verschillende maten);
  • plastic dieren (die ik heb gebruikt kosten voor 6 stuks nog geen euro bij de action);
  • primer (action);
  • goudspray (action);
  • secondelijm (vergeten op de foto te zetten).

Uiteindelijk heb ik drie dieren uitgekozen. Ik heb geselecteerd op de herkenbare vorm (want ze worden straks ten slotte allemaal goud) en het meest praktisch in gebruik als ze klaar zijn. Zo viel de giraffe af, want die vond ik te groot en de tijger en zebra vond ik niet herkenbaar genoeg. Bleven de leeuw, neushoorn en olifant over.

thumb__MG_1187_1024

Ik heb getwijfeld of ik eerst de dieren en de deksels moest spuiten of eerst de dieren vast moest lijmen aan de deksel. Uiteindelijk heb ik voor het laatste gekozen. Dit was toch het meest praktisch. Ik heb onder elke poot een beetje secondelijm gedaan en vervolgens het dier aan de deksel gelijmd. Dit ging prima en het zat al snel vast als een huis.

thumb__MG_1192_1024

thumb__MG_1191_1024

Vervolgens heb ik een laagje primer aangebracht op de dieren en de deksels. Ik heb dit gedaan omdat ik het dan meer in de hand heb dat de uiteindelijke kleur bij alle drie de deksels dezelfde kleur goud is. Dit doordat ze allemaal dezelfde witte basis hebben. Ik heb eerst 1 laagje aangebracht en toen dit droog was heb ik nog een laagje aangebracht op de plekken waar ik met de primer er in eerste instantie niet goed bij kon. (Zoals bijvoorbeeld op de buik van de dieren.)

thumb__MG_1215_1024

Time for some gold! Ik heb het met de goudspray eigenlijk op dezelfde aangepakt als met de primer. Eerst 1 laagje en vervolgens nog een laagje op de plekken waar het nog nodig was. Sommige dieren hebben wat meer details (zoals de manen van de leeuw) en die konden ook nog wel een laagje gebruiken. Vervolgens alles goed laten drogen en dat was het dan eigenlijk al!

thumb__MG_1219_1024

thumb__MG_1225_1024

De potten heb ik natuurlijk eerst goed schoongemaakt en vervolgens gevuld met wattenschijfjes, wattenstaafjes en wattenbolletjes. Deze bewaarde ik eerst allemaal gewoon in de plastic verpakking, maar dat was mij altijd een doorn in het oog. Zo ziet het er natuurlijk veel leuker uit!

thumb__MG_1243_1024

thumb__MG_1235_1024

De potten staan nu naast de wasbak. Ik vind het er echt ontzettend leuk uitzien en ben er heel blij mee. Het is ontzettend simpel en zoals eerder gezegd heb je er ook helemaal niet veel voor nodig.
Ik heb er nu wattenstaafjes en dergelijke in gedaan, maar je kan natuurlijk ook de potten vullen met macaroni of rijst en de potten dan op een plank zetten in de keuken! Ook kan je nog variëren in het soort dieren dat je wilt gebruiken. Zo hadden ze bij de action ook verschillende soorten dinosaurussen en boerderijdieren. Het is dus maar net wat je zelf leuk vindt. Ik ben er in ieder geval erg blij mee!

Wil je niks missen? Dan ben ik ook te volgen via:

Instagram
Facebook
Twitter
Snapchat

Liefs,

Maaike –x

Ook leuk om te lezen: