DIY koperkleurige vitrinekastjes

Een paar jaar lang verzamelden wij al onze snuisterijen en herinneringen op een groot prikbord op het toilet. Foto’s, gekregen kaarten, concertkaartjes en alles wat we maar wilden bewaren. Maar opeens hadden we er genoeg van en wilden we deze herinneringen toch liever in een mooi boek bewaren in plaats van op ons stoffige toilet. Nadat we alles netjes hadden opgeborgen bleef er opeens wel een hele kale witte muur over. Daar moesten we toch iets mee. Tijdens een bezoekje aan de Ikea zag ik een soort mini vitrinekastjes in twee maten. Ik dacht: daar ga ik iets leuks mee doen, om eindelijk dat kale toilet een beetje mee op te vrolijken. Ik kocht alles wat ik nodig had en ging aan de slag. Het is echt ontzettend simpel en zelf ben ik heel tevreden met het resultaat. Kijk je mee?

Benodigdheden:

– Vitrinekastje groot (Ikea)
– Vitrinekastje klein (Ikea)
– Drie kleine cactussen (Ikea)
– Koperspray (Praxis)
– Kaartjes (www.koetjesenkaartjes.nl)

IMG_2982_1024

IMG_2998_1024

De vitrinekastjes van de Ikea hebben aan de achterkant twee punten waarmee je de kastjes kunt ophangen. Ook zit er voor elk kastje een (plexi) glas plaatje, dat netjes is afgeschermd met folie zodat het tijdens het vervoeren niet kan beschadigen.

De cactussen en de kaartjes vond ik gewoon op dit moment heel leuk om erin te doen. Maar je kan natuurlijk helemaal zelf bedenken wat jij in jouw eigen kastjes wilt.

Het enige wat ik aan de kastjes zelf wilde veranderen was de kleur. Nu vond ik ze nog een beetje saai en waren ze gewoon niet helemaal mijn smaak. Het leuke aan deze spray is dat ze bij de bouwmarkt alle kleurtjes van de regenboog verkopen, dus voor iedereen wel wat wils. Maar ook zijn deze spray’s hartstikke handig in gebruik en drogen ze snel op, zodat je eventueel nog een tweede laagje kunt aanbrengen of al snel kan ophangen.

IMG_3001_1024

IMG_3007_1024

IMG_3010_1024

Ik heb één zijkant van een doos afgeknipt en deze doos vervolgens in de tuin op een tafel gezet. Zo weet ik zeker dat de spray alleen daar komt waar ik het wil hebben. Je moet een minuutje goed schudden en dan kan je de spray gebruiken. Zoals je kunt zien op het kleine vitrinekastje was ik iets te ongeduldig. Daar zijn een paar druppeltjes op terecht gekomen. Jammer, maar gelukkig zie  je er niks meer van als alles eenmaal in het kastje staat.  Het was in mijn geval niet nodig om de kastjes nog een keer te spuiten. Maar goed ook, want de spray was precies genoeg voor beide kastjes. Ik heb de kastjes even buiten laten drogen en vervolgens ingericht.

De cactussen heb ik uit het witte potje gehaald. Ten eerste omdat ik er in de Ikea al achter kwam dat het kastje anders niet dicht kan, maar ook omdat ik het er zo gewoon wat leuker uit vindt zien. Na een beetje vloeken (prikt!!) en passen en meten vond ik ze op deze manier het leukst staan.

Bij de website van koetjesenkaartjes.nl had ik een poosje geleden al een aantal kaarten besteld en twee daarvan heb ik in de kastjes geplaatst. Het wit van de kaartjes valt mooi op met de koperkleurige spray van de kastjes.

IMG_3044_1024

IMG_3047_1024

IMG_3054_1024

Omdat onze wc heel erg donker is (geen daglicht) heb ik de kastjes even op een plank in de woonkamer gezet om jullie het uiteindelijke resultaat te kunnen laten zien. De laatste foto heb ik met flitser gemaakt.

IMG_3043_1024

Ik ben zelf echt heel erg blij met het resultaat en heb toch met heel weinig moeite iets gemaakt wat persoonlijk is en wat niet iedereen heeft! Wat ik er ook heel leuk aan vind is dat je heel makkelijk de spulletjes erin kunt wisselen. Dus een keer andere kaarten, een beeldje, een foto of wat je er dan ook maar in zou willen hebben. Fijn dat ons kale toilet nu weer een stukje gezelliger is geworden!

Koop jij ook wel iets wat je vervolgens aanpast naar je eigen smaak? Let me know!

Wil je niks missen? Dan ben ik ook te volgen via:

Instagram
Facebook
Twitter
Snapchat

Liefs,

Maaike –x-

Ps: dit artikel is eerder verschenen op www.sillysilsil.com

Ook leuk om te lezen:

Miss Maaike