DIY: Valentijnskaart x4

Volgende week is het weer zo ver: Valentijnsdag. Het is wat mij betreft een stom feestje dat in het leven is geroepen om meer omzet te kunnen draaien op heel veel meuk. Maar eerlijk is eerlijk: ook ik vind het heel leuk als ik op deze dag een kaartje krijg van mijn liefde. Iemand die de moeite voor jou doet om een kaartje te kopen (of te maken!) en daar iets (liefs) op te zetten. Dat geeft gewoon een fijn gevoel. Meestal vind ik de kaartjes in de winkel nogal zoetsappig, vandaar dat ik zelf aan de slag ben gegaan. Je hebt niet veel nodig, het kost niet veel tijd maar het resultaat is echt heel leuk. Kijk je mee?

Kaartje 1: I’ve got my eyes on you                    

thumb__MG_0356_1024

Ik begin gelijk met mijn favoriet! Ik vind deze zo grappig geworden. Nu lijkt het misschien nog wat saai, maar als je de kaart beweegt gaan al die oogjes heen en weer.

thumb__MG_0230_1024

Benodigdheden:

 • Kaart + envelop
 • Stanleymes
 • Verschillende maten wiebeloogjes (action)
 • Potlood
 • Stiften in zwart + rood/roze

(Op de foto zie je ook nog washitape, maar die heb ik uiteindelijk niet meer gebruikt.)

thumb__MG_0233_1024

Je begint met het tekenen van het hart op de plek waar je dat wilt. Ik heb voor het midden gekozen, maar ook leuk om het hart bijvoorbeeld in één van de hoeken te plaatsen.

thumb__MG_0235_1024

Vervolgens pak je een stanleymes en snij je het hart uit. Ik heb daar een snijmat onder gelegd, maar als je dat niet hebt doe dan wel extra voorzichtig.

thumb__MG_0240_1024

Vervolgens doe je de kaart dicht en aan de rand van waar je hebt gesneden plak je de oogjes op. Zo zitten de oogjes gelijk op de goede plek.

thumb__MG_0243_1024

Ik heb veel kleine oogjes gebruikt en twee wat grotere. Vond ik er wel grappig uitzien. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het hele hart te vullen met allerlei maten oogjes. Is ook leuk! Vervolgens heb ik de tekst die ik wilde voorop de kaart geschreven met een zwarte stift.

thumb__MG_0246_1024

Zowel aan de voor- als aan de achterkant heb ik het hart nog wat benadrukt door met een rode stift langs de omtrek te gaan. Geeft het net een wat speelser effect.

thumb__MG_0370_1024

Hier zie je de kaart! Ik denk dat het voor iedereen een leuke verrassing zal zijn, als deze met Valentijnsdag op je deurmat valt!

Kaart 2: Golden Heart Marble style

thumb__MG_0362_1024

De marmer trent zet voorlopig nog wel even door denk ik. Daar wilde ik op inspelen door zelf een kaart te maken met marmerprint. Dit gaat onwijs handig en ik laat je graag zien hoe je dat doet. Om het nog wat specialer te maken voeg ik ook nog een glimmend, gouden hart toe.

thumb__MG_0281_1024

Benodigdheden:

 • Kaart + envelop
 • Scheerschuim
 • Kleurstof
 • Gouden verf
 • Satéprikker
 • Klein kwastje
 • Deksel van een doos (maar kan ook gewoon in een platte schaal)

thumb__MG_0288_1024

Bij het kopen van de scheerschuim moet je er wel op letten dat je een scheerschuim koopt dat gelijk schuimt als je het gaat gebruiken. Sommige gaan pas schuimen als ze in aanraking komen met water. Ik doe de scheerschuim in een deksel van een doosje, zodat ik het na gebruik gelijk in de prullenbak kan doen. Scheelt weer schoonmaken!

thumb__MG_0289_1024

thumb__MG_0290_1024

Vervolgens doe je een paar druppeltjes van de kleurstof op het scheerschuim en met de satéprikker verdeel je dit door het scheerschuim. Je ziet al gelijk het marmer effect.

thumb__MG_0291_1024

Druk het kaartje in de scheerschuim en zorg dat alle gedeeltes van de kaart het scheerschuim raken. Als dat zo is, vis je het kaartje er weer uit en schraap je de scheerschuim die nog op de kaart zit eraf. Dit kan met een paletmes, maar ik doe het met een stukje karton.

thumb__MG_0292_1024

Dit is hoe je kaart er dan uitziet. Marmer op marmer! Vervolgens laat ik de kaart een nacht drogen tussen wat zware boeken. De kaart wordt natuurlijk wat vochtig door het scheerschuim en dan kan het papier wat gaan kreuken. Om dit te voorkomen moet je dus een nacht geduld hebben.

thumb__MG_0295_1024

Met potlood teken ik het hart op de plek waar ik het wil hebben. Ik kies wederom voor mooi in het midden.

thumb__MG_0299_1024

Tot slot met de gouden verf eroverheen en je hebt een prachtig, glimmend hart.

thumb__MG_0364_1024

Deze kaart is natuurlijk uitermate geschikt voor iemand die gek is van marmer! Op de bovenstaande foto lijkt het hart wat streperig, maar dat komt door de lichtinval. Dat is niet zo in het echt. Ook dit is een leuk kaartje geworden.

Kaart 3: Love You xxx

thumb__MG_0358_1024

Een heel simpel kaartje met een duidelijke boodschap. Je hebt hier niet zoveel voor nodig en het kost nog geen kwartiertje om het te maken.

thumb__MG_0265_1024

Benodigdheden:

 • Kaart + envelop
 • Kleurtjes wol/draad
 • Naald
 • Zwarte stift
 • Potlood + liniaal

thumb__MG_0266_1024

Met een liniaal en een potlood heb ik ervoor gezorgd dat tussen de kruisjes (kusjes!) er evenveel ruimte zit. Op de hoeken van de kruisjes heb ik vervolgens met mijn naald een gaatje geprikt en toen de potloodstrepen weer weg gegumd.

thumb__MG_0269_1024

Ik heb voor twee kleuren wol gekozen. Een perzik kleur en een wit kleurtje. Met de draad ga je door de vooraf gemaakte gaatjes heen en aan de achterkant kan je het draadje netjes wegwerken doormiddel van een klein knoopje.

thumb__MG_0271_1024

Met de stift vervolgens de tekst maken die jij er graag op wilt. Ik vind het leuk om wat te spelen met verschillende soorten letters en hier heb ik gekozen voor strakke blokletters.

thumb__MG_0368_1024

Een heel simpel kaartje, maar wel met een duidelijke boodschap! Ook heel leuk om bijvoorbeeld aan een goede vriendin of om aan iemand anders te sturen waar je van houdt.

Kaart 4: You are my favorite

thumb__MG_0352_1024

Dan nog een kaartje waar je echt bijna niks voor nodig hebt. Maar toch met een duidelijke boodschap!

thumb__MG_0253_1024

Benodigdheden:

 • Kaart + envelop
 • Stiften in verschillende kleuren

thumb__MG_0256_1024

Ik heb eerst nagedacht over de tekst die ik wilde en wat er allemaal omheen moest komen. Tip: kijk op pinterest voor inspiratie. Heb ik ook gedaan.

thumb__MG_0257_1024

In eerste instantie heb ik met stift wat ik eerst met potlood had geschreven overgetrokken. Maar je bleef het potlood er doorheen zien. Toen ik ging gummen vervaagde de rode kleur helaas. Dus daarna gewoon in één keer met stift op het kaartje.

thumb__MG_0366_1024

Dit kaartje vind ik zelf heel leuk geworden. Je kan dit natuurlijk heel makkelijk doen met allerlei verschillende teksten. Ook leuk om dan een beetje te spelen met verschillende lettertypes.

thumb__MG_0318_1024

Ik vind de kaartjes heel erg leuk geworden! Het ene kaartje kost wat meer tijd dan het andere, maar ik vond het erg leuk om te doen en ik denk dat de mensen in mijn omgeving het leuk vinden om een zelfgemaakt kaartje te krijgen! Tuurlijk kan je gewoon naar de winkel lopen om een kaartje te kopen, maar er zelf één maken laat zien dat je er tijd en moeite in hebt gestoken. Dat wil iedereen wel toch!

Wil je niks missen? Dan ben ik ook te volgen via:

Instagram
Facebook
Twitter
Snapchat

Liefs,

Maaike –x-

Ook leuk om te lezen: