Essie Gel Couture nagellak

Er is een periode geweest dat ik er veel plezier in had om mijn nagels elke dag een ander kleurtje te geven. Blijkbaar had ik toen teveel tijd over, want nu ben ik al blij als ik überhaupt een keer mijn nagels kan lakken. Het heeft vast iets met prioriteiten te maken. Maar als mijn favoriete nagellakmerk dan met iets nieuws komt, dan word ik daar toch door getriggerd en wil ik het proberen! Nagellak die 12 dagen moet blijven zitten. Let’s give it a try!

thumb_20161114-maaike4752_1024

Essie is één van de weinige merken waarbij ik langer dan twee dagen plezier kan hebben van mijn manicure. Mijn nagels zijn gewoon niet zo sterk en worden de gehele dag ontzettend veel gebruikt. Essie komt nu met de Gel Couture. Gelnagellak die je gewoon thuis kunt aanbrengen zonder dat je daar een speciale lamp voor nodig hebt. Het enige wat je nodig hebt is de kleur die je graag wilt dragen en een topcoat.

thumb_20161114-maaike4791_1024

De topcoat gebruik je nadat je  1 of twee laagjes hebt aangebracht van de kleur die je graag wilt. Vervolgens goed laten drogen en dan zou de nagellak 12 dagen moeten blijven zitten. Eerlijk gezegd geloof ik daar niks van, maar je weet maar nooit!

thumb_20161114-maaike4793_1024

Dit is de kleur die ik heb uitgekozen: fairy tailor. Een rozige, lichte tint die altijd kan. Ook een voordeel is dat doordat de tint zo licht is, je ook niet snel beschadigingen ziet. Zo sprokkel je er toch weer een extra dagje bij.

thumb_img_7164_1024

Op bovenstaande foto heb ik twee laagjes van fairy tailor aangebracht en vervolgens de topcoat. Het voelt fijn aan op je nagels (niet als een hele dikke laag met nagellak) en ziet er mooi uit. Ik ben erg benieuwd naar de houdbaarheid!
De eerste keer proberen had ik na twee dagen al chips in mijn nagellak. De keer daarna heb ik het geprobeerd met nog dunnere laagjes en hield het zo’n drie dagen. Ik was een beetje teleurgesteld en wilde het nog 1 keer proberen! Dus met 1 dun laagje fairy tailor en dan de topcoat. Dit heeft er ongeveer 5 dagen opgezeten. Daar was ik blij mee! Alleen zag je dus minder van het kleurtje omdat het maar 1 laagje was.

thumb_20161114-maaike4787_1024

Conclusie. Heel enthousiast ben ik er niet van geworden. Veel langer dan gewone Essie lakjes blijft deze Gel Couture niet zitten op mijn nagels. Wel met maar 1 laagje van de kleurlak, maar ik denk dat als je een tint kiest die een stuk donkerder is dan die ik nu had, dat het dan niet in 1 laagje goed dekt.
Nou ben ik niet alleen maar negatief! Met mijn nagels en mijn werk vind ik het al een feest dat de nagellak er 5 dagen mooi op bleef zitten. De kleur die ik heb gekozen vind ik prachtig en de kwastjes lakken precies zoals de gewone Essie lakjes dat ook doen.

Dit product lijkt mij dus echt een voorbeeld van dat je het eerst zelf moet proberen om te ontdekken of het werkt op jouw nagels!

De Essie Gel Coutere nagellak kost €11,99 per stuk (ook de topcoat) en zijn verkrijgbaar bij de Etos en bij bol.com.

Wil je niks missen? Dan ben ik ook te volgen via:

Instagram
Facebook
Twitter
Snapchat

Liefs,

Maaike –x-

Ook leuk om te lezen: