Gezwicht voor een e-reader…

Jullie weten inmiddels vast wel dat ik enorm van lezen hou. Er zijn periodes dan verslind ik echt boeken bij de vleet. Op de één of andere manier wil ik ook al die boeken fysiek hebben, ondanks dat ik eigenlijk nooit boeken twee keer lees. Geen bieb voor mij (áltijd te laat met inleveren) en geen e-reader (dat voelt toch minder echt als een boek.) Maar ik geef toe: ik ben gezwicht!

thumb__MG_9899_1024

Eigenlijk is het bloggen de grootste aanstichter. Ik was altijd aan het klungelen met fotograferen, omdat de plek in huis met het beste licht voornamelijk in beslag werd genomen door een enorm bed. Na overleg besloten we om van kamer te wisselen, zodat ik een werkkamertje kon maken van de slaapkamer en ik goed licht had voor het fotograferen van alle mooie producten. Alleen dat betekende wel 1 ding: opruimen! In de kamer waar we dan wilden gaan slapen stonden vier boekenkasten, propvol met boeken! Dat verhuizen naar de andere kamer was niet zo’n groot probleem en een gedeelte van de boeken kon verhuizen naar zolder, maar het was wel duidelijk dat er echt geen boeken meer bij konden.

thumb_thumb__MG_9868_1024-1_1024

Langzaamaan begon ik steeds meer na te denken over een e-reader. Dat ik geen boeken meer in huis kwijt kan was reden één, maar ook in aanschaf zijn de boeken een stuk goedkoper en een e-reader is makkelijk mee te nemen. Even snuffelen bij de Media Markt overtuigde mij nog niet. Wat als ik het nou helemaal niks zou vinden?! Mijn vriend stelde voor om het te testen met mijn iPad. Daar kan je ook boeken op lezen, alleen is het scherm/licht niet helemaal ideaal. Zo gezegd, zo gedaan. Eerlijk is eerlijk… het was wennen. Maar helemaal tegen viel het ook niet. De voordelen begonnen toch langzaam meer op te wegen dan de nadelen. En toen kwam kerst! Ik kreeg van mijn vriend een e-reader cadeau. Dat was ten eerste natuurlijk ontzettend lief, en ten tweede ook een beetje eigenbelang. Hij wist soms ook niet meer wat we met al die boeken aan moesten.

En.. ik ben verkocht! Ik mis mijn fysieke boeken nog steeds, de geur, het omslaan van echte bladzijdes en het neuzen tussen alle boeken in de boekhandel. Maar het is zo ontzettend handig. Ik neem het ding nu al overal mee naartoe, de boeken zijn een stuk betaalbaarder en ik hoef mij niet meer schuldig te voelen over de aanschaf van al die boeken, want niemand ziet het! Hihi..

thumb__MG_9900_1024

thumb__MG_9906_1024

Ik heb een Kobo Aura 2. Het is een handzaam apparaatje dat niet veel weegt en dus makkelijk mee te nemen is. Via een account op bol.com zijn alle boeken zo aangeschaft en die synchroniseer ik dan op mijn e-reader. Zelfs ik kan het! Het scherm kan je instellen zoals je zelf wilt, zelfs het lettertype kan je aanpassen naar je eigen zin. Wat ik trouwens ook zo handig vind is dat de e-reader ook onthoudt waar je bent gebleven. Weg dus met al die stukjes papier en boekenleggers. De batterij van de e-reader die ik heb schijnt ongeveer 2 maanden mee te gaan, dan moet ‘ie weer opgeladen worden. Of dat echt zo is weet ik nog niet, want zo lang heb ik de reader nog niet. Wat ik ook erg leuk vind is dat als je de exacte betekenis van een woord wilt weten, dat je dan op dat woord kunt tikken en dan krijg je dat te zien op je scherm. Leuk!

thumb__MG_9896_1024

Je merkt het al: ik ben om. Zoals gezegd is het gewoon handig, scheelt het een hoop ruimte en ondanks dat de e-reader eerst aangeschaft moet worden, ben ik uiteindelijk een stuk voordeliger uit dan al die boeken los aan te schaffen! Het snuffelen in de boekhandel blijf ik trouwens gewoon nog steeds doen. Ideeën opdoen, de achterkanten lezen en dan snel op bol.com kijken en het e-book aanschaffen! Mijn droom blijft om ooit een eigen bibliotheek (kamer) te hebben, met daarin een heerlijke chesterfieldbank en een prachtig uitzicht (a girl can dream right!?) maar tot die tijd lees ik lekker op mijn ikeabank vanaf mijn e-reader!

Wil je niks missen? Dan ben ik ook te volgen via:

Instagram
Facebook
Twitter
Snapchat

Liefs,

Maaike –x-

Ook leuk om te lezen:

Miss Maaike