Kiko Beautykit review

Als ik een nachtje ergens naartoe ga heb ik niet altijd zin om mijn halve make-up stash mee te nemen. Toen ik laatst bij de nieuw geopende Kiko was in Arnhem zag ik dit Beautykitje. Dat leek mij wel handig om dan mee te kunnen nemen! Alles bij de hand en je hebt nog genoeg plek over voor andere spulletjes. Kijk je mee of het ook daadwerkelijk mee gaat in mijn weekendtas?

Kiko Milano is een Italiaans merk en bestaat sinds 1997. Je vindt er veel make-up maar ook nagellak en verzorgingsproducten. Sinds kort openen er wat meer filialen in Nederland waaronder dus in Arnhem! Zo is alles wat beter verkrijgbaar, al heeft Kiko ook een prima webshop waar je kunt bestellen.

thumb_img_7133_1024

thumb_img_7137_1024

thumb_img_7136_1024

Dit is het kitje. Het zit in een mooi, blauw etuitje met een paarse rits. Op de achterkant staat wat er precies inzit. Het formaat is handig en prima mee te nemen. Het voelt stevig aan en neemt amper plek in beslag. Laten we nu naar de binnenkant gaan kijken.

thumb_img_7144_1024

Er zitten drie oogschaduws in, een bronzer en een blush. Verder zit er een klein oogpotloodje in en twee kwastjes. Zo op  het eerste oog neutrale kleuren die altijd kunnen. De kwastjes zijn wat mij betreft niet echt een toevoeging. Ik gebruik toch die van mijzelf (ook als ik een weekendje weg ga). Maar het maakt de kit wel compleet.

thumb_img_7151_1024

De drie kleuren oogschaduw. Ze zijn alle drie matt en de pigmentatie is prima. De eerste is een crèmekleur die helaas wel wat korrelig is met het aanbrengen. Dan een lichte bruin en tot slot een donker-grijzige tint.

thumb_img_7154_1024

Dan de bronzer en de blush. De bronzer is voor mij goed van kleur en is matt. De blush is roze met een heel licht glimmertje erin. Voor mijn lichte huid erg geschikt, maar ik denk dat de kleuren bij andere huidtinten al snel weg zal vallen.

thumb_img_7156_1024

Ik kan mij eerlijk gezegd niet herinneren wanneer ik voor het laatst oogpotlood heb gebruikt. Dat is wat mij betreft compleet vervangen door eyeliner. Het potlood is heel zacht en goed zwart van kleur. Er een rechte lijn mee trekken was wat lastig omdat ik het puntje niet goed scherp kreeg.

thumb_img_7439_1024

thumb_img_7442_1024

Op bovenstaande foto’s zie je alle producten in actie. De ooglook is zoals eerder gezegd neutraal, maar wat mij betreft wel mooi. Deze kit bewijst dat je niet altijd veel kleuren nodig om diepte te creëren. Ondanks het niet hele scherpe potlood heb ik er toch een lijn mee gezet boven mijn bovenste wimpers en een vervaagde lijn onder mijn onderste wimpers. De bronzer is duidelijk zichtbaar en samen met de blush een mooie combinatie voor mijn huid.

thumb_img_7426_1024

Nog een full-face foto.

thumb_img_7149_1024

Wat een leuke Beautykit! Wat mij betreft helemaal prima als je een nachtje weg gaat. Als ik langer weg zou gaan dan mis ik echt nog wel wat oogschaduw kleuren, maar ook met deze drie tinten kan je al een prima look maken! De combinatie van de bronzer en de blush is voor mijn huid helemaal goed en zal ik ook zeker vaker gebruiken.

Deze Beautykit is verkrijgbaar bij Kiko en heb ik in de sale gekocht voor €9,99.

Wil je niks missen? Dan ben ik ook te volgen via:

Instagram
Facebook
Twitter
Snapchat

Liefs,

Maaike –x-

 

Ook leuk om te lezen:

Miss Maaike