Kruidvat gezichtsmaskers

Iedereen weet vast wel dat het Kruidvat ook een populaire verzorgingslijn heeft van het eigen merk. Wat ik alleen niet wist is dat er ook vier gezichtsmaskers in het assortiment zitten. Deze maskers heb ik getest en ik wil je in dit artikel graag vertellen wat ik ervan vind.

Ik liep (zoals zo vaak) een beetje door het Kruidvat te struinen en opeens viel mijn oog op deze maskers. Wat ik helemaal leuk vond is dat er ook een sheet masker bij zit. Deze zijn de laatste tijd ontzettend populair, maar helaas niet echt budget te noemen. Deze wel! Om een goede review te kunnen maken heb ik ook de overige maskers meegenomen om te testen. Wat een straf hè!? Laten we beginnen.

thumb__mg_8456_1024

We beginnen met het Energizing Boost sheet masker. Wat in het Nederlands trouwens gewoon een tissuemasker heet. Dit masker zegt ervoor te zorgen dat je huid een energie boost krijgt en dat het je vermoeide huid onmiddellijk frisheid geeft.

thumb__mg_8458_1024-2

De ingrediënten van het tissuemasker. Veel verzorgende oliën, boters en vette soorten alcohol. Helemaal onderaan staat ook nog parfum. Het is zo dat de ingrediënten die bovenaan de lijst staan, er ook het meest inzitten. Dat betekent voor dit masker dat er maar weinig parfum inzit. Het staat namelijk helemaal onderaan. Alleen als je er heel erg gevoelig voor bent, is toch de kans aanwezig dat je huid hier geïrriteerd op reageert.

thumb__mg_8458_1024

Dit masker is bedoelt voor een snelle, energieboost. Verder is dit masker hydraterend en dat is vooral met dit koude weer erg lekker voor je gezicht. Je moet eerst je gezicht goed reinigen en je kan dan het masker aanbrengen. Je laat het vervolgens tien minuten zitten.

Het masker voelt erg verfrissend en verkoelend aan op mijn huid. Het is de eerste keer dat ik een tissuemasker gebruik en ik ben dus even aan het klungelen om het goed aan te brengen. Het masker is echt doordrongen met verzorgende producten en nadat je het masker hebt verwijderd en het overtollige product hebt ingemasseerd (of verwijderd) voelt je huid heerlijk fris en zacht aan. Dit masker is echt even een opkikkertje!

thumb__mg_8468_1024

We gaan door met het Smooth Calming masker. Dit is een gewoon ‘smeer’ masker die je huid moet beschermen tegen uitdroging. Voorop de verpakking staat dat er olie inzit van de macademia noot en vitamine E. Dit masker bevat twee aparte maskers. Je kunt het dus twee keer gebruiken!

thumb__mg_8470_1024-2

De ingrediënten. Vette soorten alcohol en verzorgende oliën staan bovenaan de lijst. Verder staat parfum hier wat hoger op de lijst dan bij het tissuemasker.

thumb__mg_8470_1024

Dit masker is bedoelt om je huid kalm te maken en vermindert roodhuiden en irritaties. Verder zorgt dit masker ervoor dat je huid beschermt wordt tegen uitdroging. Je moet eerst je gezicht goed reinigen en je kan dan het masker aanbrengen. Je laat het vervolgens 15 tot 20 minuten zitten. Daarna het masker verwijderen met lauwwarm water.

De geur van dit masker is inderdaad meer aanwezig dan van het tissuemasker. Warm en poederig. Ergens in de verte doet het mij aan de welbekende Zwitsal geur denken. Wie vindt dat nou niet lekker?! Na het aanbrengen voel je dat het masker zijn werk doet. Hier en daar tintelt het een beetje, maar niet op een vervelende manier. Het masker wordt niet keihard maar droogt wel iets op. Na het verwijderen voelt mijn huid gehydrateerd en fris aan. Mijn huid ziet er een beetje rood uit en mijn gezicht voelt wat trekkerig aan, maar dat trekt snel weer weg. Mijn huid voelt erg zacht en de paar droge plekjes die ik had zijn minder zichtbaar.

thumb__mg_8464_1024

Dit is het Intense Hydrating masker. Ook dit is weer een masker wat je op je gezicht kunt smeren. Ik gebruik daar trouwens altijd een platte foundationkwast voor. Echt ideaal! Dit masker moet je huid opfrissen en zijdezacht maken. Voorop staat dat er mineralen en amandelolie inzit. Ook dit masker bestaat uit twee delen en kun je dus twee keer gebruiken.

thumb__mg_8465_1024-2

De ingrediënten van dit hydraterende masker. De basis is hetzelfde als het vorige masker. Vette alcohol en verder weer verzorgende bestanddelen. Parfum staat hier wel halverwege de lijst. Dit masker zou dus wat irriterender kunnen zijn dan de vorige.

thumb__mg_8465_1024

Dit masker is bedoelt om je huid te verzachten na bijvoorbeeld het reinigen. Verder zorgt dit masker ervoor dat je huid beschermt wordt tegen uitdroging en de mineralen moeten ervoor zorgen dat je huid ondersteunt en gevitaliseerd wordt. Je moet eerst je gezicht goed reinigen en je kan dan het masker aanbrengen. Je laat het vervolgens 15 tot 20 minuten zitten. Daarna het masker verwijderen met lauwwarm water.

Na het aanbrengen voelt dit masker heel zacht aan op mijn huid. Het lijkt wel bijna een dagcrème. Na een aantal minuutjes voel ik mijn huid wat meer tintelen en merk je dat het masker aan het ‘werk’ is. Ook dit masker wordt niet hard en is daardoor makkelijk te verwijderen. Dit masker geeft mij hetzelfde Zwitsal gevoel als bij het vorige masker. Ik vermoed dan ook dat er hetzelfde parfum inzit. Na het verwijderen is mijn huid helemaal niet rood en voelt het lekker zacht en fris aan.

thumb__mg_8460_1024

De laatste is een Supreme Revitalizing masker. Bedoelt om je huid te beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering. (Dit moet je natuurlijk altijd met een korreltje zout nemen.) Het bevat amandel (tropische?) en Q10. Ook dit masker kun je weer gewoon smeren en bevat twee aparte verpakkingen.

thumb__mg_8462_1024-2

De basis is weer hetzelfde als de overige maskers.

thumb__mg_8462_1024

Dit masker is rijk en voedend en zou vroegtijdige huidveroudering tegen moeten gaan. (Denk weer aan het zoutkorreltje!) Q10 beschermt je huid en de amandel en de vlierbloesem werken huidverstevigend. Je moet eerst je gezicht weer goed reinigen en je kan dan het masker aanbrengen. Je laat het vervolgens 15 tot 20 minuten zitten. Daarna het masker verwijderen met lauwwarm water.

Weer de bekende geur! Niks mis mee trouwens hoor. Net na het aanbrengen prikt dit masker een beetje op sommige plekjes. Niet heel vervelend gelukkig. Ik heb door dat prikken ook altijd het gevoel dat het masker iets doet. Ook dit masker droogt niet hard op en is daarom weer makkelijk te verwijderen. Mijn huid is naderhand niet rood en voelt zacht aan.

thumb__mg_8454_1024

Ik vind het groene tissuemasker het fijnst! Ten eerste is het ideaal met het aanbrengen en het verwijderen en geeft het mijn huid een heerlijk gevoel. Maar eerlijk is eerlijk, alle maskers geven een lekker en zacht gevoel!

Tijdens het maken van deze review kwam ik er wel achter dat ik nog maar weinig weet van al die ingrediënten die op al deze maskers vermeld staan. Ik weet namelijk wel dat er genoeg dames zijn die bepaalde ingrediënten vermijden in producten. Hier ga ik mij in het nieuwe jaar maar is wat meer in verdiepen!

Alle masker kosten €0,89 per stuk, maar bij het paarse, blauwe en oranje masker heb je er dan wel twee voor die prijs! De maskers zijn verkrijgbaar bij het Kruidvat.

Wil je niks missen? Dan ben ik ook te volgen via:

Instagram
Facebook
Twitter
Snapchat

Liefs,

Maaike –x-

 

Ook leuk om te lezen: