Maui Shampoo + Masker

Een poosje geleden was ik in de DM in Duitsland en viel mijn oog op deze Maui producten. Ik geef het gelijk toe: ik ben ontzettend gevoelig voor hoe iets eruit ziet en dit ziet er leuk uit! Ik las de ingrediënten (of eigenlijk las ik juist wat voor een troep er allemaal niet in zit) en ik nam een shampoo en een haarmasker mee om te testen. Kijk je mee?

thumb__MG_2094_1024

Maui is een merk dat er voor staat om shampoos, conditioners en haarmaskers te maken die daadwerkelijk goed zijn voor je haar maar ook voor het milieu. Weinig troep en veel natuurlijke ingrediënten. Maui zegt dat de meeste merken veel chemische ingrediënten als basis gebruiken. Zelf gebruiken ze als basis Aloë Vera sap en kokoswater. Ze hebben zes lijnen voor verschillende typen haar. Ik had de keus uit drie lijnen en daarvan vond ik deze het meest geschikt. Namelijk voor droog en beschadigd haar.

Eerst even over de verpakking! Die is toch leuk! Alle lijnen hebben een eigen, opvallende kleur. Dit is duidelijk roze! Maar ook het lettertype, het etiket en de vormgeving sprak mij aan. De verpakkingen zijn gemaakt van stevig plastic en hebben een handige draai- en klipdop.

thumb__MG_2078_1024

thumb__MG_2081_1024

Eerst naar de shampoo. De hoofdbestanddelen van deze lijn zijn shea boter, kokosolie en olie van de macademianoot. Samen met zoals eerder gezegd aloë vera en kokoswater. Zoals je ziet zitten er geen minerale oliën, geen siliconen, geen sulfaten en geen andere troep in. De producten zijn trouwens ook geschikt voor vegans! De fles is heel stevig (iets té stevig) en de klikdop is ook handig. De shampoo zelf is wat dikker dan ik gewend ben. Dit in combinatie met de stevige fles zorgt ervoor dat ik enorm hard moet knijpen om er wat uit te krijgen. Dat is een minpuntje. De shampoo schuimt wel, maar niet zo hard als ‘gewone’ shampoo. Maar dit is logisch want dat komt omdat er geen sufraten inzitten. Het is trouwens een fabeltje dat je haar zonder schuim niet schoon wordt! Ik heb niet heel veel van de shampoo nodig om mijn toch vrij lange haar te kunnen wassen.

thumb__MG_2072_1024

thumb__MG_2073_1024

Door met het masker. De bestanddelen hiervan zijn hetzelfde als die van de shampoo. Misschien vraag je je af waarom ik de conditioner niet heb meegenomen, maar dit komt omdat voor mij een masker hetzelfde doet als een conditioner alleen dan zelfs nog wat beter. Omdat ik het geluk heb dat ik niet heel vaak mijn haar hoef te wassen, voldoet alleen een masker prima. Als ik meerdere keren per week mijn haar zou moeten wassen dan zou een masker elke keer iets te veel van het goede zijn. Als dat voor jou dus wel het geval is dan kan je er ook een conditioner bij kopen. Ook van het masker is de verpakking stevig en door de draaidop goed af te sluiten.

thumb__MG_2092_1024De substantie van dit masker is zoals ik gewend ben van haarmaskers. Stevig, vol en het voelt rijk aan. Ik breng het masker voornamelijk aan in de lengtes van mijn haar en laat het 3 minuutjes inwerken. Vervolgens spoel ik het uit.

thumb__MG_2084_1024

Maar hoe ziet mijn haar er uit na het wassen? Goed! Kort maar krachtig. Mijn haar is goed gevoed, heeft een mooie glans en is na het föhnen nog steeds glad en niet pluizig. Ik ben dus heel tevreden. Het enige minpuntje is dat de shampoo fles echt heel stevig is. Dat is soms wat onhandig onder de douche. Wat natuurlijk ook jammer is, is dat je voor de producten van Maui naar Duitsland moet, maar als je er toch al een keertje bent dan zou ik deze producten zeker proberen.

De shampoo en het masker kosten beide €8,95 en zijn verkrijgbaar bij de DM in Duitsland.

Liefs,

Maaike –x

ps: Ik ben ook te volgen op onderstaande kanalen.

Instagram
Facebook
Twitter

Ook leuk om te lezen: