Mijn Bullet Journal

Al een klein jaartje hou ik een Bullet Journal bij. In dit artikel wil ik je vertellen wat dat nou precies is, hoe ik deze gebruik in het dagelijks leven en hoe mijn Bullet Journal eruit ziet. Ben je benieuwd? Neem dan een kijkje!

Wat is nou eigenlijk een Bullet Journal? De beste omschrijving is dat het een systeem is om zo goed mogelijk al je afspraken en bezigheden te registreren. Maar ook allerlei lijstjes, hersenspinsels en inspiratie kan je kwijt in een Bullet Journal. Het is maar net wat je zelf graag wilt.

In de digitale wereld zijn de mogelijkheden eindeloos. Voor alles is wel een app te vinden en daar is ook helemaal niks mis mee. Maar toch vind ik het fijn om bezig te zijn met mijn Bullet Journal. Ik kan er wat creativiteit in kwijt, heb een overzicht van al mijn bezigheden en heb er gewoon veel plezier in!

thumb__MG_2109_1024

Iedereen kan beginnen met een Bullet Journal, maar je hebt er wel een aantal dingen voor nodig. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt (me!) maar ook met een gewoon schriftje en een pen kom je een heel eind. Wat ik in ieder geval zelf gebruik is een boekje met stippen (dit zodat je zelf indelingen kan maken), een potlood, gum en liniaal. Verder heb ik een setje fineliners van Staedtler, kleurpotloden, washi tape, stickers en allerlei andere knipsels uit tijdschriften die ik gebruik ter decoratie.

De Action heeft nu heel goedkoop Bullet Journals in het assortiment. Die kosten maar €2 per stuk. Dit is echt heel goedkoop want over het algemeen zijn ze wel wat duurder. Ik vind trouwens de kwaliteit ook prima en ze doen zeker niet onder voor een duurdere. Ik kan die van de Action vergelijken met die van Leuchtturm (verkrijgbaar bij de Bijenkorf) en eigenlijk heb ik geen voorkeur. Het voordeel van de Leuchtturm is dat de bladzijdes zijn genummerd, maar in die van de Action doe ik dat gewoon zelf dus ook dat is eigenlijk geen probleem. De bladzijdes van de Action zijn wat witter en dikker. Dit vind ik alleen maar fijn omdat je zo minder doordruk vlekken krijgt. De bladzijdes van de Action zijn niet allemaal netjes gesneden en daardoor niet allemaal 100% hetzelfde, maar ook daar geen last van! Ik heb wel fineliners en potloden aangeschaft van een goed merk, dit omdat ik geen zin had in vlekken en ook wel keus wilde in welke maat fineliner ik gebruik. Stickers en washi tape koop ik eigenlijk allemaal bij Aliexpress. Is goedkoop en de kwaliteit is over het algemeen prima. Verder knip ik leuke plaatjes of teksten uit tijdschriften die ik heb gelezen.

thumb__MG_2136_1024

Ik start mijn Bullet Journal altijd met een key. Dit zijn ‘tekens’ die je kunt gebruiken om verschillende soorten bezigheden bij te houden in het agenda gedeelte van je Bullet Journal. Zo heb ik snel overzicht over taken die ik nog moet doen en welke afspraken ik heb. Op de foto hierboven kun je zien hoe dat er bij mij dan uitziet. Dit is trouwens een Bullet Journal van de Action. De quote heb ik dan ook niet zelf gemaakt, maar zat er al in.

thumb__MG_2137_1024

thumb__MG_2135_1024

Vervolgens maak ik de Index. Dit is eigenlijk gewoon de inhoudsopgave. Maar omdat je alles zelf maakt, moet je deze zelf bijhouden. Ik schrijf daar dus de bladzijdes en wat ik heb gedaan op die bladzijde. Ik hou daar 4 pagina’s voor beschikbaar. Dat moet voor een jaartje wel genoeg zijn! Ik ‘versier’ de pagina’s met wat knipsels, stickers en washi tape. Dit hoeft natuurlijk niet, maar ik vind dat juist leuk om te doen!

thumb__MG_2138_1024

thumb__MG_2128_1024

Vervolgens denk ik na over een thema voor die maand. Meestal probeer ik het te koppelen aan iets wat dan speelt. Voor februari is het dan ook het thema liefde geworden. Veel roze/rood, lieve plaatjes en hartjes! Ik begin met een leuke quote en een maandoverzicht (niet op de foto). In het maandoverzicht schrijf ik eigenlijk alle afspraken van die maand op. Zo heb ik een duidelijk overzicht en zie ik in 1 keer wat ik allemaal die maand te doen heb. Vervolgens begin ik met mijn weekoverzichten. Ik teken dus alles zelf en het ziet er ook elke maand weer anders uit. Beetje voor de afwisseling, maar je komt er op een gegeven moment ook achter wat fijn voor je werkt. Ook maak ik een vak met wat we die week gaan eten en een vak met plek voor notities en dingen die ik nog moet doen.

Eerst deed ik alles met een liniaal, maar nu doe ik dat bewust niet. Ik vind het juist wel leuk als het wat speelser is en niet allemaal superstrak en recht. Ik probeer wel altijd goed te tellen (de stipjes), zodat alles past en goed uitkomt.

thumb__MG_2214_1024

Maar in mijn Bullet Journal hou ik veel meer bij dan alleen maar afspraken. Zo heb ik een lijstje met welke boeken ik nog wil/moet lezen, een mood tracker, series die ik volg, een overzicht met alle verjaardagen en nog veel meer! Ik vind het voornamelijk heel leuk om te doen, maar ook een mooi document om op terug te kijken. Ik maak namelijk ook pagina’s met dingen waar ik dankbaar voor ben en pagina’s met herinneringen. Eigenlijk zit alles in één boekje!

thumb__MG_2114_1024

thumb__MG_2122_1024

Ik ben gek op mijn Bullet Journal en vind het leuk om te doen. Het is ook iets wat ik makkelijk vol kan houden en waar ik wat creativiteit in kwijt kan. Ik ben nu al weer aan het nadenken over het thema van Maart!

Mocht je het leuk vinden om wat vaker spreads uit mijn Bullet Journal te zien, laat het dan vooral weten bij de reacties!

Liefs,

Maaike –x

ps: Ik ben ook te volgen op onderstaande kanalen.

Instagram
Facebook
Twitter

Ook leuk om te lezen: