Mijn favoriete kookboeken

Eerlijk gezegd heb ik een beetje een haat-liefde verhouding met koken. Soms kan ik er enorm van genieten en pak ik enorm uit met de meest bijzondere ingrediënten. De andere dag ben ik al blij als ik na een dag hard werken nog een kliekje heb om op te warmen. Toch hou ik erg van kookboeken! Al die prachtige foto’s zijn alleen al de moeite waard. Vandaag laat ik je mijn favoriete kookboeken zien!

Zoals gezegd heb ik niet altijd zin om te koken. Maar mocht ik dan toch zin hebben dan pak ik van mijn enorme collectie met kookboeken vaak één van deze vier. Ze liggen zelfs te pronken in de huiskamer terwijl de rest van de boeken gewoon boven in de kast staat. Met recht mijn favorieten dus!

thumb_IMG_5962_1024

thumb_IMG_5926_1024

Dit eerste boek is op dit moment een grote favoriet. Ik ben namelijk weer wat gezonder aan het eten en daar passen de recepten van deze twee chicks goed bij. Elise en Nina hebben een website waar je (natuurlijk) allerlei recepten kunt vinden, maar ook hotspots wat betreft eten en allerlei andere tips en tricks. Hun eerste kookboek bestond uit allerlei recepten met maar vijf ingrediënten. Daar zijn ze bekend mee geworden. In dit boek staan allemaal gezonde recepten (maar nog wel heel lekker!) met zes ingrediënten. Wat ik heel fijn vind aan dit boek is dat je niet de meest ingewikkelde ingrediënten nodig hebt, maar gewoon alles bij de plaatselijke supermarkt kunt halen. Verder is het gewoon heel erg lekker en heb je helemaal niet het idee dat het ook nog is heel gezond is. Mijn absolute favoriet zijn de peanut bars! Die zijn hemels! Een soort gezonde snickers. Wie wil dat nou niet?!

thumb_IMG_5967_1024

thumb_IMG_5935_1024

Het tweede boek heeft al veel vragen opgeleverd. Hoe vaak ik wel niet van bezoek de vraag te horen krijg waarom ik in hemelsnaam een goddelijke huisvrouw wil worden en dat dan ook nog wil leren uit een boek! Dat zijn zoals je begrijpt niet de Nigella kenners. Dit is één van haar populairste kookboeken en staat vol met voornamelijk zondige, maar goddelijk lekkere recepten uit de oven. En ja, dan moet je inderdaad voornamelijk denken aan veel suiker, chocolade en bloem! Maar ook pasteitjes en brood komt aan bod. Het zijn niet de meest eenvoudige recepten en je hebt over het algemeen veel ingrediënten nodig, maar het is de moeite waard!

thumb_IMG_5964_1024

thumb_IMG_5928_1024

Het volgende boek is van Pauline. Ook zij heeft een website die bomvol staat met recepten. Je kan heel handig recepten zoeken en navigeren op haar site. Ook de foto’s die ze maakt zijn heel mooi. Pauline is trouwens ook bekend van het voedselzandloperkookboek! Maar nu gauw terug naar dit boek. Je kan het zelfs zien dat ik deze al vaak heb gebruikt! De kreukels en vetspetters komen je tegemoet. Net zoals het eerste boek van ChicksLoveFood, ook in dit boek niet al te veel ingrediënten, en dat is voor mij echt een pluspunt. Niet te moeilijk, maar wel lekker! De romige citroen spaghetti, het Italiaanse visje en de citroen- yoghurtcake zijn favoriet!

thumb_IMG_5971_1024

thumb_IMG_5939_1024

De laatste is van Jamie Oliver. Dit boek is alleen al geweldig om naar te kijken. Wat een ontzettend mooie foto’s. Gewoon ergens eten op kwakken (want dat doet Jamie graag) en het er dan toch nog zo mooi uit kunnen laten zien. Ik vind het knap! Maar dit boek is sowieso een feestje. De titel zegt het eigenlijk al. Comfort Food. Eten waar je gewoon een beetje gelukkiger van wordt. Soms wel wat ingewikkeld om te maken, maar dat vergeet je snel weer zodra je hebt geproefd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet heel veel uit dit boek heb gekookt. Het zijn soms wat ingewikkelde ingrediënten die niet overal verkrijgbaar zijn en ik weet dan niet altijd hoe ik die kan vervangen. Maar wat ik tot nu toe heb gemaakt was zeker de moeite waard. Het is dan ook echt wel een favoriet. Al was het alleen al door de prachtige foto’s!

thumb_IMG_5973_1024

Dit waren mijn vier favoriete kookboeken! De boeken van Elise en Nina en die van Pauline zijn hele ‘toegankelijke’ kookboeken. Heerlijke recepten die niet te moeilijk zijn en waar je de ingrediënten die je nodig hebt gewoon in de supermarkt kunt vinden. De boeken van Nigella en Jamie zijn meer geschikt als je bijvoorbeeld lekker wilt uitpakken en genoeg tijd hebt om boodschappen te doen en te koken!

Zoals ik al aangaf is het eerste boek mijn favoriet van dit moment . De ingrediënten voor de loempiataart liggen al in de koelkast en ik kan bijna niet meer wachten om deze te gaan maken (en natuurlijk vooral om op te eten!) Want wie wil er nou niet een gezonde loempiataart eten?!

Wat is jouw favoriete kookboek?

Wil je niks missen? Dan ben ik ook te volgen via:

Instagram
Facebook
Twitter
Snapchat

Liefs,

Maaike –x-

Ook leuk om te lezen:

Miss Maaike