Netflix love: mijn favoriete series van dit moment

Waar ik vorige week nog liep te verkondigen dat ik ontzettend van lezen hou, laat ik jullie vandaag kennismaken met een andere favoriete bezigheid van mij. Namelijk het kijken van series. Ik vind het heerlijk om af en toe een dag een heel seizoen van een serie te kunnen kijken om te ontspannen en Netflix is daar dan ideaal voor. Niet een week hoeven te wachten op de volgende aflevering, maar gewoon alle afleveringen achter elkaar. I love it! Vandaag laat ik jullie 5 van mijn favoriete series zien.

Gracie and Frankie

graceandfrankie

Blij!! Met twee uitroeptekens. Dat is echt mijn gevoel bij deze serie. Wat een geweldige cast en een ontzettend leuk en komisch verhaal. Ik ben inmiddels seizoen twee aan het kijken en ik geniet. Met deze serie doe ik het anders dan al die andere. Meestal kijk ik zoals eerder gezegd van een serie meerdere afleveringen achter elkaar, maar bij deze doe ik dat niet. Ik kijk een aflevering als ik een lange dag heb gehad voor het slapen of als ik gewoon toe ben aan een enorme glimlach. Normaal gesproken hou ik helemaal niet van komische series, daarom ben ik op deze extra zuinig!

Het verhaal gaat over Grace en Frankie die tijdens een etentje met hun partners worden overvallen door de mededeling dat hun mannen voortaan met elkaar door het leven willen gaan en willen scheiden van hun vrouw. Vanaf dat moment zijn de totaal verschillende Grace en Frankie op elkaar aangewezen en dat gaat in het begin niet al te best. Maar ze verzoenen zich met elkaar en ze maken de meest hilarische (maar soms ook verdrietige) momenten met elkaar mee. Echt ontzettend leuk om te kijken en ik vind het ook echt een toevoeging op Netflix. Het is anders dan alle andere series en alleen daarom al een echte aanrader!

Arrow

arrow

Mijn zusje was een tijd geleden gezellig een weekendje bij mij aan het logeren samen met een vriendinnetje. Ik was wat aan het rommelen in huis en zij waren zich aan het vermaken met Netflix. Met deze serie dus. Op een gegeven moment ben ik mee gaan kijken en zat ik in het verhaal. Vervolgens heb ik de serie afgekeken met mijn neef. Een soort familieserie ūüėČ Inmiddels staat seizoen 3 ook op Netflix en ben ik een goed moment aan het zoeken om deze te gaan bekijken. (Wie kijkt er nu mee?) Ik had niet verwacht deze serie leuk te vinden, maar het is wel zo. Alhoewel (zoals zo vaak) was toch echt seizoen 1 het beste.

Arrow gaat over een rijke playboy die uiteindelijk een superheld wordt. Hij keert terug naar zijn geboortestad nadat hij 5 jaar op een eiland heeft overleefd. Al die tijd dachten zijn familie en vrienden dat Oliver verongelukt was¬†tijdens een boottocht. Niemand in zijn omgeving weet wat er zich in de tussentijd allemaal heeft afgespeeld en de mensen die dicht bij Oliver staan merken dat hij niet meer dezelfde man is. Ondertussen ontpopt hij zich tot een ‘wreker’ en probeert hij het uitschot van de wereld te elimineren zonder dat iemand weet dat hij degene is die dat doet. Ook wordt er af en toe teruggeblikt naar de tijd waarin hij op het eiland zat en zo wordt langzaamaan duidelijk wat Oliver allemaal heeft meegemaakt en waardoor hij nu doet wat hij allemaal doet.¬†Het is geen originele Netflix serie, daardoor lopen we wel een beetje achter. Maar aangezien er nog genoeg andere series te kijken zijn, vind ik dat geen enkel probleem.

Orphan Black

Collage_Fotor

Laat ik maar beginnen met het slechte nieuws. Ik vind nep stom! Ik vind science fiction vreselijk, ik hou niet van dingen die gewoon niet kunnen en heb normaal gesproken helemaal niks met dit soort series. Maar er is één uitzondering en dat is Orphan Black. Deze serie is top en de vrouw (Tatiana Maslany) die de hoofdrol speelt is geniaal! Wat is zij een ontzettend goede actrices. Ze speelt meerdere rollen en dat doet ze zo ongelofelijk goed dat je alleen daarom al wilt blijven kijken.

Orphan Black gaat in eerste instantie over Sarah Manning die getuige is van de zelfmoord van een vrouw die ontzettend veel op haar lijkt. Ze neemt op dat moment de beslissing om het leven van die vrouw over te nemen, aangezien ze van haar eigen leven een puinhoop heeft gemaakt. Uiteindelijk komt ze erachter dat er meerdere ‘zussen’ zijn (klonen) en dat ze allemaal gevaar lopen. Op dat moment begint Sarah’s strijd en doet ze er alles aan om zichzelf en haar zussen te beschermen.
Als ik dit zelf gelezen zou hebben zou ik bij het woord ‘kloon’ al zijn afgehaakt en mocht jij dit gevoel ook hebben dan wil ik je toch adviseren om deze serie een kans te geven. Het geweldige acteerwerk, de verhaallijnen, de verschillende karakters en het ontzettend sterke script maken dit gewoon een ontzettend goede serie!

Rita

Netflix_Rita

Rita is een serie van Deense komaf. Ik moet zeggen dat de Denen sowieso goede series maken. Ik kan er zo nog wel een aantal noemen namelijk. Maar laten we eerst kijken naar Rita. Als leerkracht is er in de eerste plaats herkenning als je naar de serie Rita kijkt. Maar als mens maakt ze er soms wel een puinhoop van. Het is een enorm vermakelijke serie, van afleveringen van ongeveer een half uur. Je kan er dus makkelijk eentje kijken tussen je werkzaamheden door.

De serie gaat over Rita die docente is op een school. Ze is stoer, onafhankelijk, eerlijk en wordt aanbeden door de leerlingen op school. Maar waar ze bij de leerlingen heel populair is, is ze dat soms niet bij collega’s, ouders en zelfs niet altijd bij haar eigen kinderen. Toch sluit je Rita gelijk in je hart. Ik in ieder geval wel!  Je bent getuige van (soms bizarre) situaties waarin Rita terechtkomt en hoe ze dit aanpakt. Het is bewonderenswaardig om te zien hoe ze door het vuur gaat voor haar leerlingen en daarbij absoluut niet schuwt om de andere volwassenen eromheen de waarheid te vertellen. Je ziet ook hoe ze strubbelt met haar drie eigen kinderen waarbij ze zelf de ouder is en soms geconfronteerd wordt met allerlei omstandigheden die ze niet altijd even handig aanpakt.  Als ik tijdens het kijken van een serie soms hardop moet lachen en het volgende moment met een brok in mijn keel zit, weet ik zeker dat het een top serie is! BNN heeft van deze serie een Nederlandse versie gemaakt, met in de hoofdrol Thekla Reuten als middelbare school leerkracht Tessa. Ik heb daarvan 1 aflevering gekeken en moest tot de conclusie komen dat het gewoon een exacte kopie is van deze serie. Dan raad ik je toch echt aan om gewoon Rita te kijken!

Orange is the new black

orange is the new black

We eindigen met een ontzettend populaire serie! Namelijk Orange is the new black. Is er eigenlijk nog iemand die deze serie niet heeft gezien? Inmiddels is afgelopen weekend seizoen 4 op Netflix verschenen en ik heb er echt even tijd voor gemaakt om te gaan kijken. Ik moet eerlijk toegeven: ik vind het niet meer zo geweldig als seizoen 1. Maar ergens is dat ook wel logisch en het gebeurt vaker met series. Maar ik kijk toch en ik geniet. De nieuwe personages zijn echt een toevoeging en het uitdiepen van de al bestaande karakters is ook fijn, zo leer je al de vrouwen beter kennen. Mocht je deze serie echt nog niet gezien hebben, dan raad ik je toch aan om er is mee te beginnen. Het is leuk!

Orange is the new black ging in eerste instantie over Piper die nog een gevangenisstraf moet uitzitten na een wild avontuur met haar vriendin Alex. (Voor geld en drugssmokkel.) Eenmaal in de gevangenis komt Piper er al snel achter wat de regels zijn in de gevangenis en na een aantal fouten begint ze langzaam haar plekje te vinden. In seizoen 2 is de band tussen Alex (die in dezelfde gevangenis zit) en Piper weer helemaal hersteld en genieten ze volop van elkaar. In dit seizoen komen ook nog meer de andere personages aan bod en zijn er allemaal intriges en is er nooit een saaie dag. Waar het in het eerste seizoen voornamelijk om Piper draaide, is dat in seizoen 3 niet meer het geval. Je volgt het leven van alle vrouwen met de ups en downs die daarbij horen. Zoals gezegd is afgelopen weekend seizoen 4 in premiere gegaan en ik zal hier dan ook nog niks over verklappen. Je moet maar gewoon gaan kijken, want het is weer genieten!

Er is meer!

collage

Dit zou een ontzettend lang artikel worden als ik alle bovenstaande series ook nog zou gaan behandelen, dus je moet mij maar gewoon even op mijn woord geloven als ik zeg dat bovenstaande series ook absoluut de moeite waard zijn om te kijken.

Mocht het je leuk lijken om over een tijdje nog zo’n artikel te lezen, laat dan een reactie achter en misschien kan ik dan toch nog al die andere leuke series ook een plekje geven op mijn blog!

Wil je niks missen? Dan ben ik ook te volgen via:

Instagram
Facebook
Twitter
Snapchat

Liefs,

Maaike ‚Äďx-

Ps: alle afbeeldingen in dit artikel heb ik gevonden via google.

Ook leuk om te lezen:

Miss Maaike