Netflix love: part 2

Aangezien ik vanaf vandaag officieel herfstvakantie heb en het weer er ook echt om schreeuwt, vond ik het wel weer is tijd voor een Netflix update. Niks zo fijn als met een warm kopje thee en een dekentje op de bank een serie kijken! Ik heb eerder een artikel geschreven over mijn favorieten, maar inmiddels zijn daar weer een aantal nieuwe bijgekomen. Vandaag vertel ik je meer over deze series en waarom ik ze zo goed vind. Kijk je mee?

Luke Cage

collage_fotor

Ik heb met heel erg veel plezier gekeken naar de serie Jessica Jones. Een trouwens geweldige serie (ook van Marvel) en ook te vinden op Netflix. In die serie heb je al kennis kunnen maken met het personage Luke Cage en nu heeft hij zijn eigen serie gekregen! Deze serie gaat verder waar Jessica Jones eindigde. Ik zag het opeens voorbij komen op Netflix en ben gelijk begonnen met kijken! De serie moest een klein beetje op gang komen, maar was daarna zeer vermakelijk en zeker de moeite waard!

Luke Cage is na een uit de hand gelopen experiment opeens onverwoestbaar! Zijn huid kan niet kapot en hij heeft een bovennatuurlijke kracht! Op het eerste gezicht lijkt Luke een gewone man die hard werkt om rond te komen, maar al snel blijkt dat hij zijn krachten nodig heeft om de mensen waar hij van houdt te verdedigen en te beschermen. Dit alles om zijn geliefde Harlem niet te laten vernietigen. Je ziet hoe Luke verandert in een held en hoe hij de gemeenschap inspireert om het goede te doen.

Once Upon a Time

onceuponatime

Waar ik in mijn eerdere artikel nog liep te verkondigen dat ik niet van ‘nep’ hou, kom ik nu al met serie twee aan in dit artikel waarbij de werkelijkheid niet helemaal aan de orde is. Een vriendinnetje van mij vertelde een keer over deze serie, en eerlijk is eerlijk het leek mij helemaal niks! Sprookjes maar dan met echte mensen?! Ik kon mij er niks bij voorstellen. Toch ben ik op een verveeld moment gaan kijken en ik ben verkocht. Deze serie is leuk! Het is geen originele Netflix serie, waardoor je wel een seizoen achterloopt, maar aangezien er genoeg andere series zijn om te kijken vind ik dat niet zo erg.

Het begint allemaal met Emma die opeens bezoek krijgt van haar geadopteerde zoon Henry. Hij geeft aan haar hulp nodig te hebben in Storybrook, het plaatsje waar hij woont. Zijn adoptiemoeder heeft namelijk een vloek uitgesproken over de gehele sprookjeswereld en Emma is de enige die er volgens Henry voor kan zorgen dat deze vloek wordt opgeheven. Emma is bezorgd om haar zoon en brengt hem terug naar Storybrook. Ze besluit om even te blijven en dan gaat alles pas echt beginnen. Ik wil niet te veel verklappen, maar alle bekende sprookjes komen aan bod en zijn op een ontzettend goede manier verweven in het verhaal. Uiteindelijk draait het bij sprookjes natuurlijk vaak om het goede en het kwade en welke uiteindelijk zal gaan overwinnen, zo ook in Once Upon a Time.

Narcos

narcos

Ik denk dat niemand het bestaan van deze serie heeft kunnen missen. Narcos is gebaseerd op het leven van Pablo Escobar en ik wist niet dat een serie waarvan je het einde eigenlijk al weet, toch zo spannend kan zijn! De serie speelt zich gedeeltelijk in het Spaans af en er wordt regelmatig gebruik gemaakt van echte beelden uit die periode. Dit geeft de serie een extra realistisch tintje. Ik denk dat de meeste mensen wel weten dat Pablo Escobar niet echt een lieverdje was, maar door deze serie heb ik toch meer geleerd over de geschiedenis van Colombia en de invloed die Pablo heeft gehad op het land.

Narcos wordt aan elkaar verteld door de Amerikaanse DEA agent Steve Murphy. Zijn taak is om ervoor te zorgen dat Pablo achter de tralies verdwijnt. Eigenlijk zijn daarbij alle middelen geoorloofd en samen met zijn partner Javier Pena, doet hij er ook alles aan om Pablo te pakken te krijgen. Pablo zelf leeft ondertussen in weelde en ondanks dat iedereen weet dat hij de drugsbaron is van het land, kan hij alles maken en wordt hij op handen gedragen door het merendeel van het volk. Dit kan natuurlijk niet voor altijd goed blijven gaan en deze serie geeft dan ook goed de ondergang van Pablo weer.

Designated Survivor

designated

Deze serie is een nieuw pareltje op Netflix. Er staan inmiddels vier afleveringen online en elke week komt er eentje bij. Toch vind ik deze serie nu al de moeite waard om te vernoemen. Want ik heb nu drie afleveringen gezien en zit al helemaal in het verhaal. Ik werd gelokt naar deze serie doordat het een kruising zou zijn tussen House of Cards en Homeland. Of dat helemaal het geval is weet ik niet, maar ik weet wel dat ik het nu al echt te gek vind. Ik hoop dan ook dat de rest van het seizoen net zo goed zal zijn!

Designated Survivor gaat over Tom Kirkland en hoe hij van de één op de andere dag president van de Verenigde Staten wordt. Tijdens een aanslag komen de president en alle leden van het kabinet om en als de designated survivor (een lid van het kabinet dat bewust niet aanwezig is, mocht er een ramp plaatsvinden) moet hij snel beëdigd worden en het land gaan leiden. Als minister van Stedelijke Ontwikkeling is dat opeens wel een hele grote omslag en in het begin gaat het ook zeker niet zonder slag of stoot.
Veel meer kan ik dus nog niet vertellen over deze serie, aangezien er nog maar zo weinig afleveringen op Netflix staan, maar ik ben echt enthousiast en hopelijk blijft dat zo!

Dit waren mijn vier favoriete series van dit moment. Ik ben heel benieuwd naar wat jouw favoriete series zijn! Dan kan ik weer lekker veel ideeën opdoen om te kijken en die dan t behandelen in een volgend artikel!

Wil je niks missen? Dan ben ik ook te volgen via:

Instagram
Facebook
Twitter
Snapchat

Liefs,

Maaike –x-

Ps: alle afbeeldingen die in dit artikel zijn gebruikt, zijn afkomstig van google.

Ook leuk om te lezen: