Olaz Total Effects 7-in-1anti-veroudering dagcrème

Inmiddels ben ik toch al even The Big 3-0 gepasseerd en dat kan ik onder andere merken aan mijn huid. Eerst kwam ik nog wel weg met goed reinigen en een crème smeren (die ik dan ook nog is regelmatig vergat), maar dat is inmiddels niet meer het geval. Ik heb (nog steeds!) een onrustige huid en was op zoek naar een dagcrème die mijn huid goed verzorgt en niet te vet maakt. Ik gebruik de dagcrème van Olaz al meer dan een jaar dagelijks en wil je graag vertellen wat ik er van vind. Kijk je mee?

thumb__MG_1329_1024

Ik probeer mij de laatste tijd wat meer te verdiepen in huidverzorging. Er is zo ontzettend veel te verkrijgen in alle prijscategorieën. Maar wat is nou echt goed voor je huid? Dr. Jetske Ultee heeft een goede site waar je alles kan vinden over huidverzorging. Daar heb ik geleerd dat het belangrijk is dat je gezichtscrème  aan een aantal eisen voldoet. Zoals geen verzorging in potjes (omdat de crème dan in aanmerking komt met lucht en licht en dit de werkzame ingrediënten geen goed doet), geen verzorging met parfum en/of alcohol en het product moet ingrediënten bevatten die wat doen voor je huid. Het is daarbij dus belangrijk om producten te kiezen met ingrediënten die jouw huid nodig heeft.

Niet een al te makkelijke klus als je het mij vraagt. Gelukkig geeft Jetske ook een aantal suggesties voor huidverzorging die voldoen aan haar eisen. Eén daarvan is deze dagcrème van Olaz.

thumb__MG_1340_1024

Je ziet gelijk dat deze dagcrème al aan één belangrijke eis voldoet. Het zit namelijk in een licht- en luchtdichte flacon. Zoals gezegd is dit goed voor de werkzame bestanddelen. Je kan ook goed doseren met deze flacon. Een klein pompje is genoeg voor je gehele gezicht. Nog een pompje en je kan ook je hals ermee insmeren.

thumb__MG_1341_1024

De dagcrème is licht en romig en geeft zeker geen vettig gevoel. Wel voelt na aanbrengen mijn huid gehydrateerd en zacht aan. De dagcrème smeert gemakkelijk uit en trekt snel in.

thumb__MG_1335_1024

Op bovenstaande foto zie je de ingrediënten van deze dagcrème. Hoog op de lijst staat niacinamide. Ook wel vitamine B3 genoemd. Volgens Jetske zorgt niacinamide ervoor dat je huid minder vocht verliest en dat je huid beter bestand is tegen de invloeden van buitenaf. Doordat niacinamide licht exfolieert vermindert het de kans op het krijgen van schilfertjes en bij regelmatig gebruik wordt je huid gladder en stralender.
Alcohol is niet goed voor je huid. Het droogt uit en dat is niet iets wat je wilt. Maar er zijn verschillende soorten alcohol. De alcohol die bovenaan de ingrediëntenlijst staat in dit product is dan ook een zachte alcohol en dat is prima. Er zit wel benzyl alcohol in en dat is dan weer niet zo goed. Maar omdat het bijna helemaal onderaan de ingrediëntenlijst staat is het niet zo erg. Mocht je er wel gevoelig voor zijn, dan niet doen natuurlijk! Wat een beetje discutabel is aan deze dagcrème is dat er wel parabenen inzitten. Dit zijn bewaarstoffen die wordt toegevoegd om besmetting (bijvoorbeeld met je ‘vieze’ vinger in een potje creme) te voorkomen. Niet iedereen kan daar even goed tegen en ik weet dan ook dat veel mensen parabenen proberen te vermijden. Er zit geen parfum in en dat is weer een pluspunt. Let wel goed op als je deze crème wilt aanschaffen want er is ook een variant waar wel parfum in zit.

thumb__MG_1338_1024

Voor mij werkt deze crème goed, al ben ik altijd nog op zoek naar een dagcrème die nog beter is! Maar voor nu heeft deze crème mijn voorkeur. De verpakking is fijn, de ingrediënten doen wat voor mijn huid en het product is makkelijk te verkrijgen bij de drogist. Heb je een normale tot gecombineerde huid en wil je graag een milde crème proberen dan zou ik deze zeker aanraden.

De Olaz Total Effects 7-in-1anti-veroudering dagcrème kost €20,99 maar zowel Kruidvat als Etos hebben deze heel erg vaak in de aanbieding.

Liefs,

Maaike –x

ps: Ik ben ook te volgen op onderstaande kanalen.

Instagram
Facebook
Twitter

Ook leuk om te lezen: