3-step Mask: Oh K!

Jezelf af en toe verwennen met een gezichtsmasker is niet alleen heel ontspannend, maar het is ook nog is goed voor je huid. In Azië zijn er veel meer bijzondere producten te vinden dan in Europa. Ze zetten trends die later ook bij ons te zien zijn. Het masker dat ik je wil laten zien vandaag is geïnspireerd op Zuid-Korea maar is makkelijk hier te verkrijgen. Kijk je mee?

Oh K! is een merk waar ik lastig heel veel informatie over kan vinden. Of eigenlijk kan ik wel informatie vinden maar niet precies wat ik wil weten. Op hun eigen site staat dat de producten die ze verkopen geïnspireerd zijn op de liefde voor Korea. Of de producten dan ook daadwerkelijk daar gemaakt worden kan ik niet vinden. Maar wat ik wel weet is dat de producten van Oh K! er allemaal schattig uitzien. Veel pandaberen, veel vrolijke kleurtjes en alles is erg lieflijk. Ik heb bij Asos een 3 stappen masker gekocht en vandaag wil ik je vertellen wat ik er van vind.

thumb__MG_0331_1024

Zoals gezegd bestaat het masker uit drie stappen. Stap 1 is een cleansing wash, stap 2 is een sheetmask en stap 3 is een serum. De drie stappen zijn makkelijk van elkaar te onderscheiden en er zijn makkelijke ribbelrandjes gemaakt waar je de drie zakjes van elkaar af kunt scheuren. De bedoeling van het masker is dat het je huid diep zou moeten reinigen. Op het masker staat dat het een charcoal masker is. Er zou dus houtskool in moeten zitten. Houtskool helpt tegen onzuiverheden en reinigt je poriën.

thumb__MG_0338_1024

We beginnen natuurlijk met stap 1: cleansing wash. Ik heb eerst onder de douche goed mijn gezicht gescrubd en vervolgens deze cleansing wash gebruikt.

thumb__MG_0341_1024

thumb__MG_0348_1024

Het ziet er bijna metallic uit, als een highlighter. De geur is erg aanwezig en zwaar. Ik vind het niet heel vervelend, want na gebruik ruik je het niet meer. Maar parfum is natuurlijk niet heel goed voor je huid. Na het reinigen voelt mijn huid ietwat stroef aan. In eerste instantie lijkt mij dit vreemd voor een cleansing, maar omdat je hierna natuurlijk nog het masker aanbrengt is het juist misschien wel goed. Geen laagje wat je huid zacht maakt, maar gewoon je huid zoals je huid is. Geen idee of dat de filosofie erachter is, maar ik zou het mij zo kunnen voorstellen.

thumb__MG_0339_1024

Stap twee is het masker waar het allemaal om draait. Het zit goed verpakt en is doordrongen met alle ingrediënten die erin zitten. Het masker is goed van maat, alleen bij mijn ogen had ik nog wel iets meer ruimte gewild. Terwijl mijn neus niet helemaal bedekt was.

thumb__MG_0342_1024

thumb__MG_0349_1024

Als je het masker zo ziet dan krijg ik spontaan de rillingen. Creapy! Maar zodra ik het masker aanbreng voel ik gelijk dat het werkt. Het wordt warm en het tintelt op mijn wangen en kin. Gedurende de gehele tijd heb ik echt het gevoel dat dit masker aan het werk is om mijn huid te reinigen. Het masker voelt fris aan en blijft ook goed op zijn plek zitten. Omdat het masker iets te dicht bij mijn ogen zit, voelen mijn ogen ietwat geïrriteerd. Maar ik weet niet precies waar dat door komt. Ik heb mijn ogen dicht gedaan en toen was het prima.

thumb__MG_0340_1024

Stap drie is het serum. Na 15 tot 20 minuten verwijder je het masker en masseer je het overige product wat nog op je gezicht zit in je huid. Mijn huid nam dit hartstikke snel op en na een minuutje masseren was het tijd voor het serum. Mocht je trouwens het overige product niet willen in masseren dan is het ook heel makkelijk te verwijderen met een tissue.

thumb__MG_0343_1024

thumb__MG_0350_1024

Zoals je ziet is het serum doorzichtig en heel erg dun. Je hebt dan ook niet het hele zakje nodig. Nadat ik het serum heb aangebracht voelt mijn huid wel wat plakkerig aan. Dit masker is dan ook ideaal om te gebruiken als je een dag hebt waarop je geen make-up draagt.

thumb__MG_0331_1024

Ik heb de drie stappen op zondagochtend doorlopen en heb de hele dag een schoon en fris gevoel gehad. Meer dan na een gewone, goede reiniging. Mijn gezicht heeft wel de gehele dag wat plakkerig aangevoeld, maar dat vond ik niet zo erg. Mijn huid zag er na gebruik niet rood uit en het had een mooie glans. Ik had natuurlijk niet opeens een compleet ander gezicht, maar het voelde wel echt anders aan! Gezond en schoon.

Ik heb dit masker van Oh K! gekocht via Asos. Het masker kost omgerekend €9,33.

Wil je niks missen? Dan ben ik ook te volgen via:

Instagram
Facebook
Twitter
Snapchat

Liefs,

Maaike –x-

Ook leuk om te lezen: