Recept: ‘ Bakker heeft u ook worteltjestaart?’

Toen ik als kind voor het eerst het mopje hoorde over het konijn, de bakker en de worteltjestaart, kon ik mij net zoals het konijn niet voorstellen dat worteltjestaart lekker zou kunnen zijn. Inmiddels weet ik gelukkig wel beter en ben ik er gek op! Vandaag deel ik mijn favoriete recept met jullie!

IMG_1540

Ingrediënten voor de taart:

* 250 gram bloem
* 250 gram suiker
* 3 gram kaneel
* 9 gram bakpoeder
* 15 draaien zeezout
* 220 gram arachideolie
* 80 gram eidooier
* 120 gram eiwit
* 375 gram geraspte wortel
* 100 gram walnoten

IMG_1544

Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng de bloem, suiker, kaneel, bakpoeder, zout en arachideolie door elkaar. Ik doe dat gewoon met een pollepel. Als je daarmee klaar bent ziet het er niet heel smakelijk uit, maar dat komt later helemaal goed! Vervolgens voeg je het eiwit en de eidooiers toe en roer je het weer goed door elkaar.

IMG_1567_Fotor_Collage

Was, schil en rasp de wortels. Ik had net niet genoeg aan 1 bos wortels dus had voor de zekerheid al 2 bossen gekocht. Daar had ik nog 1 wortel van nodig voor de taart en de rest van de wortels heb ik gewoon voor het avondeten gebruikt. Hak vervolgens de walnoten en voeg deze en de wortelrasp beide toe aan het mengsel. Meng alles weer goed door elkaar.

 

IMG_1587

Vet je bakvorm goed in (ik doe dat met een bakspray) en giet het mengsel in de vorm. Zet deze vervolgens voor ongeveer 45 minuten in de oven. Je kan met een satéprikker controleren of de taart gaar is. Prik deze in het midden van de taart, als de prikker er schoon uitkomt (dus zonder beslag eraan) is de taart gaar.

Laat deze vervolgens goed afkoelen in de vorm en ga verder met het maken van de topping.

 

IMG_1582

Ingrediënten voor de topping:

* 100 gram roomboter op kamertemperatuur
* 100 gram roomkaas
* 100 gram crème fraiche
* sap van een halve citroen
* 75 gram poedersuiker

Voor de topping gebruik ik mijn keukenmachine aangezien de roomboter goed zalvig moet zijn (helemaal glad, zonder klontjes). Als dit het geval is voeg je de roomkaas, de crème fraiche en het citroensap toe. Mix alles goed door en voeg in etappes de poedersuiker toe.

IMG_1601_Fotor_Collage

Je kan de topping eerst in de koelkast laten opstijven en vervolgens op de taart uitsmeren maar ik kies ervoor om de topping direct over de taart te schenken (dus nog in de vorm).

IMG_1647

Dan leg ik er nog wat mooie walnoten op en vervolgens zet ik de taart een nachtje in de koelkast. Dan is namelijk de topping helemaal opgesteven en smaakt de taart het allerlekkerst. De volgende dag haal ik de taart uit de koelkast en haal ik de vorm eraf. Ik heb er even op moeten wachten maar dan is het tijd om aan te vallen!

Zoals mijn vriend zou zeggen: ‘Je mag best veel van deze taart eten want er zitten worteltjes in en worteltjes zijn gezond!’  😉

Wil je niks missen? Dan ben ik ook te volgen via:

Instagram
Facebook
Twitter
Snapchat

Liefs,

Maaike –x-

 

Ook leuk om te lezen:

Miss Maaike