Recept: Broccoli-Courgettesoep

Vandaag deel ik met jullie het recept van mijn favoriete soep. Namelijk een broccoli-courgettesoep. Wat mij betreft kan soep altijd. Ook midden in de zomer! (En al helemaal in deze zomer.) Heerlijk met een lekker broodje erbij als avondeten of als gezonde lunch.

Ingrediënten:

– Stronk broccoli;
– Twee courgettes;
– Uitje;
– Teentje knoflook;
– Provençaalse kruiden;
– Bouillonblokje naar keus;
– Ongeveer 1 liter kokend water;
– Beetje (olijf)olie;
– Staafmixer (of blender);
– Eventueel wat (slag)room.

IMG_2931_1024

Om te beginnen zet ik altijd vast eerst mijn waterkoker aan met daarin ongeveer 1,5 liter water. Ik kook namelijk altijd wat meer water, want als je hele grote stronken broccoli of courgettes hebt, dan heb je ook wat meer water nodig. Ik beslis hoeveel ik precies gebruik als ik het water ga toevoegen aan de groenten. Ze moeten dan net onder water staan.

IMG_2941_1024

Snipper de ui en hak de knoflook fijn of doe deze in een knoflookpers. Omdat ik de soep toch nog ga pureren maakt het niet uit als de stukken wat grover zijn.

IMG_2942_1024

Was de broccoli en de courgettes en snij deze in stukken. Hoeft niet netjes en mooi recht, want zoals gezegd gaat toch de staafmixer er doorheen en blijft er niks meer over van je netjes gesneden blokjes.

IMG_2944_1024

IMG_2954_1024

Vervolgens zet je een grote pan op het vuur en doe je er een beetje olie in (twee eetlepels ongeveer). Voeg gelijk de ui en de knoflook toe zodat deze geen kans heeft om te verbranden. Dat komt de smaak namelijk niet ten goede. Als dit lekker is aangefruit doe je de courgettestukjes erbij en wat Provençaalse kruiden (ik neem meestal wel een eetlepel, maar kan altijd minder natuurlijk). Beetje aanbakken en omroeren en vervolgens doe je de broccoli, het water en het bouillonblokje erbij.

Laat het lekker 15 minuutjes pruttelen op een zacht vuurtje. Dan is het tijd voor het zwaardere geschut. Pak je staafmixer erbij en mix de soep mooi glad. Vervolgens kan je als je zou willen er een scheut (slag) room doorheen doen om het iets romiger te maken. Voor mij hoeft dat niet, want dat maakt de soep gelijk (helaas) iets minder gezond.

IMG_2965_1024

IMG_2970_1024

Lekker een broodje erbij en eet smakelijk!

Wil je niks missen? Dan ben ik ook te volgen via:

Instagram
Facebook
Twitter
Snapchat

Liefs,

Maaike –x-

Ook leuk om te lezen:

Miss Maaike