Recept: Healthy Bananenbrood

Vandaag heb ik weer een recept voor jullie! Een heerlijk en gezond bananenbrood. Ideaal als ontbijt of als tussendoortje. Het fijne aan bananenbrood is dat je die zelf kunt samenstellen wat betreft de vulling. Zo kan je elke keer weer nieuwe combinaties uitproberen. Ik geef jullie mijn favoriete recept!

Ik heb al van veel sites recepten getest wat betreft bananenbrood. De basis van dit recept is gebaseerd op een recept uit het kookboek van ChicksLoveFood, maar de samenstelling van de vulling heb ik zelf bedacht.

thumb_IMG_6504_1024

Ingrediënten:

Basis:

 • Drie (rijpe) bananen;
 • Drie eieren;
 • 150 gram amandelmeel;
 • 1,5 theelepel bakpoeder;
 • snufje kaneel.

Vulling:

 • Een (rijpe) banaan;
 • Handje gemengde noten;
 • Handje blauwe bessen;
 • 50 gram pure chocolade (70% cacao).

Extra:

 • Keukenmachine of (staaf) mixer;
 • Oven;
 • Bakpapier;
 • Cakeblik.

Verwarm eerst de oven voor op ongeveer 165 graden (heteluchtoven). Ik heb een vrij ‘sterke’ oven, dus het kan zijn dat jij de temperatuur wat hoger moet zetten. Kies bananen die al heel rijp zijn en laat ze het liefst nog een paar dagen liggen op de fruitschaal. Hoe rijper de banaan, hoe zoeter het bananenbrood zal worden.

thumb_IMG_6511_1024

Meng vervolgens in een keukenmachine alle ingrediënten door elkaar die onder het kopje ‘basis’ staan. Mocht je nou geen keukenmachine hebben dan kan je ook met een vork de bananen goed prakken en dan met een (staaf) mixer de rest van de ingrediënten erdoor mixen. Het moet wel een glad beslag worden.

thumb_IMG_6519_1024

thumb_IMG_6527_1024

Vervolgens ga ik aan de slag met mijn vulling. Ik snij de banaan in plakjes en de noten en chocolade hak ik iets kleiner. Ik maak ze niet te klein, omdat ik het lekker vind om tijdens het eten straks nog nootjes of stukjes chocolade te proeven. De blauwe bessen was ik alleen even en laat ik verder heel. Spatel vervolgens voorzichtig de vulling door het basisbeslag.

thumb_IMG_6533_1024

thumb_IMG_6534_1024

Het is mij al te vaak overkomen dat ondanks zorgvuldig invetten, mijn bananenbrood volledig vast bleef plakken. Het smaakte er absoluut niet minder om maar aangezien ik het handig vind om er plakjes van te snijden om in te vriezen gebruik ik een bakpapiertje. Die verfrommel ik eerst helemaal fijn zodat deze vervolgens beter in het cakeblik blijft zitten. Schenk vervolgens het mengsel in het cakeblik. Ik knip dan het overige bakpapier wat uitsteekt aan de zijkanten nog even weg. Zet het cakeblik in de oven en bak het bananenbrood in ongeveer 60 minuten gaar.

thumb_IMG_6547_1024

Tadaaa! Een heerlijk bananenbrood! Laat het brood vervolgens een beetje afkoelen, anders wordt het snijden een ramp. Maar proef het absoluut als het bananenbrood nog een beetje warm is. Dat vind ik namelijk het allerlekkerst!

thumb_IMG_6578_1024

thumb_IMG_6582_1024

Wat mij betreft is dit bananenbrood een perfect ontbijt! (Of lunch, of tussendoortje!) Ik maak er soms zelfs twee! De ene om gelijk op te eten (niet helemaal alleen hoor en ook niet in 1 dag!) en de ander snij ik in plakjes. Vervolgens vries ik deze per twee in. Als ik er dan mee wil ontbijten haal ik de avond van te voren vast een zakje uit de vriezer en heb ik ’s ochtends een heerlijk ontbijt!

Wil je niks missen? Dan ben ik ook te volgen via:

Instagram
Facebook
Twitter
Snapchat

Liefs,

Maaike –x-

Ook leuk om te lezen: