Recept: Pompoensoep

Niks schreeuwt meer herfst als een heerlijke, zelfgemaakte pompoensoep! Of het nou als lunch of als avondeten is, ik hou van soep!! Het geeft een huiselijk gevoel en doet mij denken aan mijn oma. De plek waar nog elke dag een kom soep wordt gegeten voor het avondeten. Zelf doe ik dat niet, aan een goedgevulde kom soep (of twee)  met wat brood heb ik meer dan genoeg. Met als favoriet stipt op nummer 1: pompoensoep!

Ingrediënten:

  • 800 gram voorgesneden pompoenblokjes;
  • twee aardappels;
  • twee teentjes knoflook;
  • een ui;
  • rode peper;
  • bouillonblokje;
  • pijnboompitjes;
  • rauwe ham.

Je kan natuurlijk ook zelf aan de slag gaan met een verse (fles) pompoen. Maar ik heb daar niet altijd evenveel zin in. Gelukkig verkopen ze bij een aantal supermarkten al schoongemaakte pompoenblokjes en dat scheelt veel werk! Laten we gauw verder gaan!

thumb_img_7218_1024

Snij de ui en knoflook in stukjes en fruit deze aan in een grote pan met wat olijfolie. Als de ui glazig is voeg je ook de rode peper toe. Ik verwijder de zaadjes en de zaadlijsten maar als je van lekker pittig houdt kan je deze natuurlijk er ook gewoon bij doen.

Schil en snij vervolgens de aardappels en voeg deze samen met de pompoen toe aan het ui-mengsel. Ondertussen kook ik vast een liter water in de waterkoker. (Ook dat scheelt weer veel tijd!)

Als het water kookt voeg je dit toe. Je moet ervoor zorgen dat alles net onder water staat. (Je hebt dus misschien niet al het water nodig.) Het bouillonblokje kan er nu ook bij en vervolgens laat je de soep op een zacht vuurtje ongeveer 20 minuutjes pruttelen.

Als de 20 minuten voorbij zijn pak je de staafmixer erbij en pureer je alles tot een gladde soep. Het kan eventueel ook in een blender, maar pas op! Doe er niet teveel in 1 keer in en laat aan de bovenkant van je blender het kleine dopje eraf zodat er zuurstof bij kan. Anders kan je opnieuw je keuken gaan witten (helaas spreek ik uit ervaring).

thumb_img_7234_1024

Tot slot rooster je de pijnboompitjes in een koekenpan en bak je de rauwe ham een beetje uit. Dan is het tijd om te gaan eten!

thumb_img_7253_1024

Eet smakelijk!

Wil je niks missen? Dan ben ik ook te volgen via:

Instagram
Facebook
Twitter
Snapchat

Liefs,

Maaike –x-

 

Ook leuk om te lezen:

Miss Maaike