Recept: Verse pasta ‘bolognese’

Als er iets is dat ik elke dag wel zou kunnen eten dan is het pasta! Er is (bijna) geen saus die ik niet lekker vind en geen pastasoort die ik nog niet heb geprobeerd. Alleen zelf pasta maken heb ik mij nog nooit aan gewaagd. Vandaag deel ik met jullie mijn recept voor een snelle ‘bolognese’ saus. Kijk je mee?

Bolognese staat niet voor niks tussen haakjes. Het is namelijk niet het klassieke recept zoals de Italiaanse mama’s het maken, want ik heb niet altijd tijd of zin om de saus uren te laten pruttelen. Daarom voor jullie mijn snelle variant!

Ingrediënten:

 • Winterwortel;
 • Courgette;
 • Twee paprika’s;
 • Ui;
 • Vijf trostomaten;
 • Twee teentjes knoflook;
 • Gehakt 300 tot 500 gram;
 • Spekreepjes;
 • Bouillonblokje;
 • Tomatenpuree 70 gram;
 • (spelt) Pasta;
 • Geraspte kaas.

thumb__mg_7362_1024

thumb__mg_7368_1024

Ik begin altijd met het snijden van de uit en de knoflook. Vervolgens zet ik een pan op het vuur en bak hierin vast de spekjes. Na ongeveer een minuutje doe ik hier de fijngesneden ui en knoflook bij.

thumb__mg_7375_1024

Ondertussen snij ik vast de wortel, de courgette en de paprika’s in niet al te kleine stukjes. De ene keer laat ik ze wat groter dan de ander keer. Ik vind het altijd wel lekker als ik uiteindelijk de verschillende soorten groentes nog kan proeven en herkennen op mijn bord. Voeg vervolgens de groentes toe aan de spekjes en laat dit langzaam zacht worden.

Als dit zover is voeg ik het gehakt en de tomatenpuree toe. Dit laat ik na af en toe roeren in ongeveer 10 minuten gaar worden. Ondertussen snij ik vast de tomaten in grove stukken zodat die vast klaar liggen. Ook kook ik 500 ml water en hier voeg ik mijn bouillonblokje aan toe.

Als de tien minuten voorbij zijn is alles eigenlijk al gaar en is het tijd om alles lekker te laten pruttelen. Ik voeg dan ook de bouillon en de tomaten toe en laat alles 20 minuutjes lekker op smaak komen. Wel af en toe even roeren. Als er nog 10 minuten op de teller staat zet ik vast de waterkoker aan en kook vervolgens mijn pasta. Dan is alles ook nog is tegelijk klaar.

Na 20 minuten is de saus en de pasta klaar en kan je opscheppen en gaan genieten! Wel nog even een berg kaas eroverheen, anders is het niet compleet!

thumb__mg_7391_1024

Ik maak altijd een pan vol en kan dan van dit recept ook makkelijk met vier personen eten. De saus is ook goed geschikt om na afkoelen in te vriezen. Zo heb je altijd verse pastasaus bij de hand.

thumb__mg_7394_1024

Eet smakelijk!!

Wil je niks missen? Dan ben ik ook te volgen via:

Instagram
Facebook
Twitter
Snapchat

Liefs,

Maaike –x-

 

Ook leuk om te lezen: