Recept: zomerse kipsalade

Het eerste wat ik denk bij het maken van deze titel is: waar is die zomer dan?? Maar toch laat ik het zo. Misschien moeten we de zomer op deze manier gewoon een beetje afdwingen.
Als het wat warmer wordt verlang ik altijd naar lichte maaltijden. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een kant en klare salade bij de supermarkt kopen, maar er zelf één maken hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Daar komt bij dat ik het ook nog is veel lekkerder vind! Dus bij deze: een makkelijk en gezond salade recept!

IMG_2897_1024

Ingrediënten:
– (veld) Sla;
– Halve avocado;
– Cherrytomaatjes;
– 2 Eieren;
– Gerookte kipfilet (bijvoorbeeld plakjes);
– Eventueel een dressing;
– Peper en zout.

 

Let op: als je voor veldsla kiest, kijk dan even goed of alle ‘worteltjes’ er wel af zijn. Die zijn niet zo smakelijk in de salade.
IMG_2911_1024
Kook de twee eieren voor ongeveer 5 minuten. Dat ligt een beetje aan de grote van je eieren. Zelf vind ik een zacht ei door de salade niet zo lekker. Maar als jij dat wel vindt dan verlaag je de kooktijd.
IMG_2902_1024

 

IMG_2908_1024
Snij ondertussen de avocado en de cherrytomaatjes in stukjes en de kipfilet in reepjes.
Als de eieren klaar zijn laat ik ze altijd even een paar minuutjes afkoelen in koud water en begin ik vast met de opmaak van de salade.

 

Onderop leg ik de sla. Daar kan je dan een klein beetje dressing overheen doen en dat vervolgens door de sla mengen. Persoonlijk vind ik dressing niet nodig. Alles is zo al lekker genoeg! Dan leg ik de avocado, tomaat en kip bovenop de sla. Ik pel en snij de eieren en leg deze er ook op. Beetje peper en zout nog en klaar!
IMG_2919_1024
En dat was het al weer. Echt heel erg simpel, en wat mij betreft hartstikke lekker.

 

Als je van wat meer vullend houdt, kan je er ook voor kiezen om iets minder sla te nemen en vervolgens alle ingrediënten op 2 boterhammen doen. Dan maak je er een soort sandwich van. Ook erg lekker.

 

Je kan er natuurlijk ook altijd nog voor kiezen om bepaalde ingrediënten toe te voegen of juist weg te laten. Dat is juist zo makkelijk als je zelf een salade maakt.

 

Eet smakelijk!

 

Wil je niks missen? Dan ben ik ook te volgen via:

Instagram
Facebook
Twitter
Snapchat

Liefs,

Maaike –x-

Ook leuk om te lezen: