Review Burt’s Bees: tips and toes kit

Producten die grotendeels bestaan uit natuurlijk ingrediënten. Producten die je handen en voeten zijdezacht aan laat voelen. Die je ook nog is een goed verzorgd en warm gevoel geven. Dat alles gaat over de zes producten van Burt’s Bees die ik je vandaag wil laten zien. Kijk je mee?

thumb_img_7259_1024

thumb_img_7265_1024

Eerst even een klein stukje geschiedenis. Gewoon omdat het een mooi verhaal is. In 1984 reist Roxanne Quimby naar huis en komt onderweg Burt tegen. Burt is een bijenhouder en bekent in de omgeving door zijn honing (en zijn baard). Ze kunnen het gelijk goed vinden en op een gegeven moment gaat Roxanne kaarsen maken van de overgebleven was van Burt’s bijen. Binnen een jaar hebben ze samen al zoveel geld omgezet, dat ze besluiten om meer producten te gaan maken. Allemaal vanuit het gedachtegoed dat alles wat je op je lichaam wilt smeren moet komen van het beste wat de natuur te bieden heeft. Inmiddels is Burt’s Bees een ontzettend goed lopend bedrijf met allerlei verschillende verzorgingsproducten. Zoals gezegd ga ik je er daar vandaag zes van laten zien.

thumb_img_7263_1024

Ik heb een setje gekocht met daarin allerlei producten voor je handen en voeten. Er zit ook een lippenbalsem bij, al weet ik niet helemaal waarom dat zo is. Ik ga alle producten aan jullie laten zien en zal natuurlijk vertellen wat ik ervan vind.

thumb_img_7270_1024

thumb_img_7274_1024

thumb_img_7280_1024

We beginnen met deze Almond & Milk Hand cream. Ik vind het leuk dat je gelijk kan zien uit welk natuurproduct deze crème bestaat. Het is een klein potje met draaidop en heeft een inhoud van 7 gram. De crème voelt in het begin heel erg vettig aan maar trekt wel snel in je huid. Het geeft je handen een zacht gevoel en de geur is warm en een beetje kruidig.

thumb_img_7282_1024

thumb_img_7286_1024

thumb_img_7289_1024

We gaan door met de Lemon butter cuticle cream. Ook hier is er goed aan de verpakking te zien wat er in zit. Namelijk citroen. Het is een klein, rond blikje met een inhoud van 8,5 gram. Het is een citroenboter die je nagelriemen zacht maakt en ze er verzorgd uit laat zien. Omdat het een boter is voelt het erg vettig aan en het trekt niet heel erg snel in je huid. Ik vind dit daarom een ideaal product om aan te brengen voor het slapen. De geur (citroen) is niet overheersend en lekker fris.

thumb_img_7297_1024

thumb_img_7299_1024

thumb_img_7303_1024

De Burt’s Bees lipbalm with pomegranate oil. Ik snap niet zo heel goed wat dit product precies met handen en voeten te maken heeft, maar je hoort mij zeker niet klagen. De verpakking is zoals je gewend bent van lippenbalsems en heeft een inhoud van 4,25 gram. Het is een lippenbalsem die je lippen een heel subtiel rood kleurtje moet geven. Op de laatste foto is het niet heel goed te zien, maar als je goed kijkt zie je op mijn hand een glimmende streep met een heel subtiel rood kleurtje. Op je lippen is het iets beter zichtbaar maar niet veel. De geur is ietwat ‘muffig’ maar zeker niet onaangenaam. Ik had het leuk gevonden als de geur van granaatappel iets meer aanwezig was geweest.

thumb_img_7317_1024

thumb_img_7319_1024

thumb_img_7321_1024

We gaan door met het enige product voor je voeten. Ik vind het wel jammer dat er maar 1 product voor je voeten in deze set zit, al helemaal omdat het een ‘tips and toes kit‘ is. De kokosgeur komt je al tegemoet zonder dat je de verpakking open hebt gemaakt. Voor kokosliefhebbers is dit natuurlijk super. Dit product zit in een tube met draaidop en heeft een inhoud van 20 gram. Op de verpakking staat dat het een crème is, maar zoals je duidelijk op de foto’s kunt zien is het meer een olie. De olie smeert makkelijk uit en geeft je een warm en zacht gevoel. Harde plekjes op je voeten voelen gelijk een stuk zachter aan. Voor mij is dit ook een fijn product om aan te brengen voor het slapen.

thumb_img_7329_1024

thumb_img_7332_1024

thumb_img_7334_1024

Het volgende product is de Honey & Grapeseed Hand cream. Ook dit product zit in een tube met draaidop en heeft een inhoud van 20 gram. Ik zal het maar gelijk zeggen: dit is echt mijn favoriet. De substantie van deze crème is heel bijzonder. Het voelt heel rijk aan, maar is op de één of andere manier toch heel luchtig. De crème smeert ontzettend makkelijk uit en trekt snel in je huid. De geur (honing!) is echt heerlijk, maar niet overheersend. Dit product heb ik gelijk in mijn tas gegooid en is een absolute aanrader.

thumb_img_7341_1024

thumb_img_7345_1024

thumb_img_7354_1024

We zijn aangekomen bij het laatste product: een Hand Salve. Dit product zit net zoals de cuticle cream in een klein, rond blikje en heeft een inhoud van 8,5 gram. In het begin voelt deze zalf een beetje aan als tijgerbalsem en ook de geur komt daarmee overheen. De zalf voelt ontzettend vettig aan en vind ik daarom niet heel prettig voor overdag. Maar is dan wel weer heel geschikt om voor het slapen aan te brengen.

thumb_img_7266_1024

Wat zijn dit ontzettend mooie en fijne producten. Ik vind wel dat er 1 hand product minder in had gekund en dat deze vervangen had kunnen worden voor bijvoorbeeld een verkoelende voetlotion. Dan was de verdeling wat mij betreft wat beter geweest. De handcrème met de heerlijke honinggeur is mijn absolute favoriet! Maar alle producten maken je huid heerlijk zacht en geeft je een verzorgd gevoel.

Burt’s Bees heeft nog veel meer producten in het assortiment zoals bijvoorbeeld producten voor je haar en je lichaam. Ik vind het een mooi idee dat alle producten natuurlijk zijn en What you see is what you het! Er is nog veel meer te vertellen over Burt’s Bees, maar dan wordt dit artikel wel heel lang en ik moet natuurlijk nog wel wat te vertellen over houden voor de volgende keer!

Dit Burt’s Bees setje heb ik gekocht bij de Etos voor €12,99. Ik zie het alleen niet op de website staan. Douglas verkoopt heel erg veel producten van Burt’s Bees waaronder deze set. Deze kost daar €17,99.

Wil je niks missen? Dan ben ik ook te volgen via:

Instagram
Facebook
Twitter
Snapchat

Liefs,

Maaike –x-

 

Ook leuk om te lezen: