Review: Essence All About Roses palette

Essence blijft het al een hele lange tijd goed doen op make-up gebied. Ze blijven zichzelf continu vernieuwen en gaan mee met de laatste ontwikkelingen en trends. Ondanks dat blijven de prijsjes wel vriendelijk en daardoor voor veel mensen toegankelijk. Vandaag wil ik jullie een oogschaduw palette van Essence laten zien. Benieuwd wat ik er van vind? Kijk dan mee!

IMG_3803_1024

Het palette is bijna volledig transparant. Handig voor als je er meerdere hebt, want dan kan je gelijk zien met welk palette je te pakken hebt! Op de achterkant staat wat algemene informatie en een suggestie voor een look die je zou kunnen maken met dit palette.

IMG_3782_1024

Het zijn acht kleuren, afgewisseld met matte tinten (drie stuks) en glanzende oogschaduws (5 stuks). Op het eerste gezicht doet het palette mij een beetje denken aan het Urban Decay Naked 3 palette. Daar zitten natuurlijk veel meer kleuren in, maar het geeft mij hetzelfde gevoel. Nou ben ik heel erg blij met mijn Naked 3 palette en ben dan ook benieuwd of dit palette van Essence mij net zo blij kan maken.

IMG_3773_1024

Van dichtbij. De lichte kleur linksonder (5) is matt, evenals de onderste twee rechter kleuren (7-8.) Ik vind het erg leuk dat je alle kleuren goed met elkaar kunt combineren. Ook is er een goede balans tussen lichte en donkere kleuren. Ik heb er even nummertjes bijgezet zodat ik zo makkelijk kan verwijzen naar welke kleuren ik heb gebruikt voor mijn look.

IMG_3820_1024

Laten we even naar de swatches kijken. Zoals je kunt zien lijken de eerste en de vijfde kleur veel op elkaar. Het verschil is dan ook vooral dat de eerste kleur metallic is en de vijfde is matt. De zesde kleur had wat mij betreft wel vervangen mogen worden voor een andere kleur, want drie bijna dezelfde lichte tinten hoeft voor mij niet. Ook valt op dat er van de laatste kleur maar heel erg weinig pigment afkomt en wat er vanaf komt is een beetje kruimelig. Ik ben naar aanleiding van de swatches vooral benieuwd naar hoe de derde en de zevende tint uitpakken op het oog.

IMG_3951_1024

Dit is de look die ik ermee heb gemaakt. Ik heb kleur 1 op mijn wenkbrauwbot en in mijn binnenste ooghoek aangebracht. Vervolgens heb ik kleur 2 over het bewegend ooglid aangebracht en kleur 7 heb ik in mijn arcadeboog geblend voor wat meer diepte. Vervolgens heb ik met kleur 4 een lijntje getrokken tegen mijn bovenste wimperrand aan en tot slot heb ik kleur 8 onder mijn onderste wimpers aangebracht.

IMG_3943_1024

IMG_3944_1024

Full-face. Zoals je kunt zien is het allemaal niet heel spannend. Weinig kleur en variatie en ook het pigment is niet helemaal geweldig.

IMG_3815_1024

Ondanks dat ik het palette niet heel spannend vind, is het wel mooi. Niet te vergelijken met het Naked 3 palette helaas (wat betreft kwaliteit) maar toch leuk voor de beginnende make-upers.

Het Essence all about Roses eyeshadow palette is verkrijgbaar bij het Kruidvat voor €3,99

Wil je niks missen? Dan ben ik ook te volgen via:

Instagram
Facebook
Twitter
Snapchat

Liefs,

Maaike –x-

Ook leuk om te lezen: