Review Feel Good Food + Recept doperwtensoep met makreel

thumb__mg_8257_1024

Elke dag kijk ik wel even op de website van Pauline. Heerlijke recepten, prachtige foto’s en leuke tips. Haar vorige kookboek gebruik ik regelmatig en daar heb ik ook al eerder een artikel over geschreven. Feel Good Food is haar nieuwe kookboek, en staat vol met lichte en makkelijke recepten waar je blij van wordt! In dit artikel vertel ik jullie meer en deel ik met jullie een recept voor doperwtensoep met makreel!

thumb__mg_8226_1024

Wat een mooie cover. Volledig in lijn met haar vorige kookboek. Pauline vindt dat het belangrijk is om te zorgen voor een goede balans. Als je zin hebt in dikke frieten met mayo dan moet je dat gewoon doen! Dan eet je de volgende dag weer een lekkere salade. Jezelf niks ontzeggen en je boerenverstand gebruiken! In dit kookboek staan recepten waar je blij van wordt én het is ook nog is goed voor je lijf. Wat wil je nog meer?!

thumb__mg_8234_1024

thumb__mg_8230_1024

De foto’s die in het boek staan zijn echt prachtig. De kleuren spatten van de bladzijdes af en alle recepten zien er even lekker uit. In dit boek kun je onder andere recepten vinden voor het ontbijt, lunch en avondeten. Maar ook hapjes voor bij de koffie en lekkere dingen voor in het weekend zijn te vinden in het boek. Een aantal voorbeelden van recepten zijn: lemon-poppyseedpancakes, Californian chicken salad, flatbreadpizza en suggesties voor bijvoorbeeld groentespreads en smoothiebowls. Ontzettend veelzijdig dus!

thumb__mg_8249_1024

Recept: doperwtensoep met makreel
Lunchgerecht voor 4 personen. Bereidingstijd: 15 minuten.

Ingrediënten:

  • 1 gerookte makreel
  • 500 gr. doperwten
  • 3 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 l. kippenboullion
  • 4 el. zure room
  • 5 takjes munt
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding:
Hak de knoflook en de lente-uitjes. Fruit dit aan in een beetje olijfolie. Voeg de blaadjes van twee takjes munt toe. Voeg de doperwten en de kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat het geheel zo’n 10 minuten koken. Pureer de soep glad met een staafmixer.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over 4 kommen. Verdeel over iedere kom een lepel zure room en wat stukjes gerookte makreel.
Garneer de soep met wat vers gehakte munt.

thumb__mg_8246_1024

Zoals jullie ondertussen vast wel weten ben ik gek op soep! Ik stond dan ook te springen om als eerst met dit recept aan de slag te gaan. Ik kan eerlijk zeggen dat deze soep echt in mijn top 3 is beland. Ik zou zelf nooit op het idee zijn gekomen om soep te maken van doperwten met makreel. Maar de combinatie is echt heerlijk!

thumb__mg_8257_1024

Wat mij betreft is dit boek een echte aanrader! Heerlijke, gezonde recepten die ook nog is makkelijk te maken zijn. Wat mij betreft een perfect cadeautje voor in iemands schoen of voor onder de kerstboom!

Het Feel Good Food kookboek van Pauline Weuring is te koop voor €19,95 bij de bekende boekhandels maar ook via haar eigen website. Dan krijg je nog een gesigneerd exemplaar ook!

Wil je niks missen? Dan ben ik ook te volgen via:

Instagram
Facebook
Twitter
Snapchat

Liefs,

Maaike –x-

Ps: Het recept van de soep is het recept van Pauline. Ik heb dit dus niet zelf bedacht, maar overgenomen vanuit haar kookboek. Ik dacht: ik zeg het nog maar even voor de zekerheid! 😉

Ook leuk om te lezen:

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge