Review Hair Straightening Brush van de Lidl

Ik zag deze stijlborstel (zoals Lidl het zelf noemt) voorbij komen in het foldertje van vorige week. Ik was gelijk geïntrigeerd. Je haar borstelen en het tegelijkertijd steil maken. Dat wilde ik wel proberen. Afgelopen maandag kwam dit product in de winkel en ik stond dan ook gelijk klaar om deze in mijn mandje te gooien. Ik heb ‘m getest en wil je in dit artikel graag laten weten wat ik er van vind. Kijk je mee?

Eigenlijk is dit een product waarbij de bedoeling, de werking en de manier waarop je het moet gebruiken wel gelijk duidelijk is. Je stopt het in een stopcontact, je stelt de temperatuur in en dan begin je met het borstelen van je haar. Met als resultaat stijl haar. Tenminste dat is de belofte die gedaan wordt.

thumb__MG_0995_1024

De borstel is van het merk Silvercrest. Dat is het merk dat bij de Lidl wordt verkocht. Silvercrest zelf zegt dat deze stijlborstel er voor zorgt dat weerbarstig haar in enkele minuten in toom is.

thumb__MG_0998_1024

thumb__MG_1000_1024

De stijlborstel zou snel moeten opwarmen. Je kan kiezen voor een temperatuur van tussen de 100 en 180 graden (in stappen van 10 graden). De eerste keer gebruiken stinkt de borstel een beetje, maar dat staat ook in de gebruiksaanwijzing. Deze geur is ook snel weer verdwenen. Er zit een veiligheidsuitschakeling op. Die gaat in werking na 45 minuten. Dit houdt praktisch gezien in dat de stijlborstel dan gewoon uitgaat, ook al zit deze nog in het stopcontact. Vind ik altijd wel een veilig idee. Ook zit er een 360 graden draaibaar kabelscharnier aan. Je kan dus alle kanten op met deze stijlborstel, zonder dat je in de knoop raakt met het snoer. Tot slot is er ook nog een lusje, waar je de stijlborstel aan kunt ophangen. Wat ik nog wel leuk vind om te vermelden is dat er een klittenbandje zit aan het snoer, zodat je deze na gebruik makkelijk bij elkaar kunt binden. Zo blijft het snoer op een handige manier bij elkaar. Genoeg gepraat, tijd om de stijlborstel te gaan proberen.

thumb__MG_1028_1024

thumb__MG_1029_1024

Op bovenstaande foto zie je mijn haar zoals het eruit ziet nadat ik het de dag ervoor heb gewassen. Op het moment is het eigenlijk wat te lang, waardoor het wat meer piekerig hangt. Ik heb geen krullen en echt weerbarstig is het ook niet, maar het zou wel een stuk steiler kunnen natuurlijk.

thumb_Capture One Catalog0306_1024

thumb_Capture One Catalog0309_1024

De stijlborstel in actie. Zoals je ziet wordt mijn haar gelijk steil. De borstel glijdt door mijn haar en het resultaat mag er zijn. Eigenlijk was ik best een beetje verbaasd. Van een borstel van de lidl had ik dit niet verwacht.

thumb_Capture One Catalog0325_1024

Op bovenstaande foto is duidelijk te zien welke helft van mijn haar ik al wel heb gedaan, en welke nog niet. De stijlborstel doet dus zeker wat ‘ie belooft. Maar ik heb natuurlijk de andere helft ook nog gedaan.

thumb__MG_1045_1024

Hier zie je het uiteindelijke resultaat. Helemaal steil is het niet, maar het is dan ook geen stijltang. Het blijft een borstel natuurlijk. Maar je ziet wel degelijk verschil. Alleen… ik vind het gewoon niet zo mooi. Ik hou wel van mijn rommelige haar dat niet al te perfect zit. Maar smaken verschillen natuurlijk. Misschien vinden jullie dit wel veel leuker.

collage

Op bovenstaande foto is nog een keer goed en overzichtelijk het verschil te zien tussen voor- en na het borstelen met de stijlborstel.

Over de stijlborstel kan ik kort zijn. Werkt het: jazeker! Je haar wordt steil (maar niet steil steil) en is ook in gebruik hartstikke gemakkelijk. Als je het fijn vindt om je haar wat steiler te maken dan dat het is dan is deze stijlborstel zeker een aanrader. Alleen ik denk niet dat ik ‘m nog veel vaker ga gebruiken.

De stijlborstel van Silvercrest is verkrijgbaar bij de Lidl voor een prijs van €14,99

Wil je niks missen? Dan ben ik ook te volgen via:

Instagram
Facebook
Twitter
Snapchat

Liefs,

Maaike –x

 

Ook leuk om te lezen: