Tip: Serie ‘The Five’

Soms zie je iets, maak je iets mee, doe je een geweldige aankoop en dan wil je dat met anderen delen. Nou dat heb ik met deze serie! The Five. Ik ben ontzettend fan van de boeken van Harlan Coben. Ze staan allemaal in mijn boekenkast. Maar toen ik opzoek was naar een nieuwe serie om te kijken, zag ik opeens op Videoland The Five staan. Bedacht en mede geschreven door Harlan. Je begrijpt: die serie wilde ik zien!

Je hebt onder andere hier en hier al kunnen lezen dat ik graag boeken van Harlan Coben lees. De spanning, het plot en het einde zijn altijd sterk. Niet voorspelbaar en geschreven met veel vaart. Toen ik op Videoland zat te neuzen voor een serie zag ik opeens de serie The Five voorbijkomen. Maar dat was niet wat mij intrigeerde. Er stond namelijk met grote letters de naam Harlan Coben boven. Even googelen leerde mij al snel dat Harlan Coben deze serie speciaal voor televisie heeft bedacht. De serie valt onder de noemer: detective. Officieel zijn het 10 afleveringen, maar op Videoland zijn het 5 aflevering van bijna 1,5 uur. Elke aflevering heeft dus ongeveer de duur van een film.

thefivefeat

Het verhaal draait in eerste instantie om Mark, Danny, Slade en Pru die op twaalfjarige leeftijd het bos in gaan. Het jongere broertje van Mark, Jesse, wilt ook mee. Maar wordt door de oudere kinderen weer terug naar huis gestuurd. Niet wetende dat het ook gelijk de laatste keer is dat ze Jesse zien.
De vader van Danny is op dat moment de rechercheur die de verdwijning moet oplossen en al snel is er een dader in beeld. Bewijs is er amper maar Jakob Marosi geeft toe de kleine Jesse te hebben omgebracht, maar het lichaam wordt nooit gevonden.
Jaren later is Danny zelf rechercheur en tijdens een zaak van de moord op een prostituee wordt het DNA van Jesse aangetroffen. Op dat moment komen de vier vrienden weer bij elkaar, en doen ze er alles aan om achter de waarheid te komen. Leeft Jesse nog? Hoe komt zijn DNA op de plaats delict terecht? Is Jesse een moordenaar geworden? De vrienden hebben veel vragen en doen er alles aan om deze vragen beantwoord te krijgen.

the-five-panel-f1aaf879.png

Meer ga en wil ik niet vertellen over de verhaallijn. Dan moet je echt maar zelf gaan kijken. Wat ik voornamelijk heel sterk vind is dat er wel meer dit soort series zijn waarbij er een heel seizoen 1 bepaald ‘iets’ centraal staat. Bijvoorbeeld een moord of een vermissing. Maar vaak vind ik dat soort series dan op een gegeven moment wat langdradig worden, en kijk ik uit naar de ontknoping. Dat is bij deze serie niet het geval. Elke aflevering is spannend en brengt je dichter bij de oplossing. Maar toch gebeuren er op zichzelf ook genoeg vreemde dingen in de afleveringen waardoor die spanning toch blijft. Losse verhaallijnen in 1 groot verhaal. Zo is het denk ik het best omschreven.

image

Ik snap dat je niet voor 1 serie Videoland gaat aanschaffen. De kosten zijn namelijk €8,99 per maand en als je niet heel veel tv kijkt is dat best veel. Wat je wel kan doen is Videoland voor twee weken aanschaffen voor 1 cent! Dat is wel een goede deal natuurlijk. Mocht je het dan niks vinden is het abonnement ook weer zo opgezegd. Wat ik zelf leuk vind aan Videoland is dat er ook veel Nederlandse series te zien zijn, dat je deze vaak vooruit kunt kijken, maar dat er ook enorm veel series te vinden zijn die hartstikke populair zijn maar niet op Netflix te vinden zijn of waarbij Netflix op achterloopt. Zoals bijvoorbeeld The Blacklist of Grey’s Anatomy. Nou begint dit artikel ondertussen meer op een promo te lijken voor Videoland, dat is niet de bedoeling. Het gaat mij echt om deze serie. Dagen later dacht ik er namelijk nog steeds aan. Niet omdat het nou allemaal zo ingewikkeld was of onlogisch, maar omdat het echt lang geleden is dat ik zo’n goede serie heb gezien!

Wil je niks missen? Dan ben ik ook te volgen via:

Instagram
Facebook
Twitter
Snapchat

Liefs,

Maaike –x

Ps: alle afbeeldingen die in dit artikel zijn gebruikt, zijn afkomstig van google.

Ook leuk om te lezen: