Too Faced Sweet Peach Palette

Toen ik dit palette van Too Faced voorbij zag komen op Instagram, wist ik dat ik deze dolgraag wilde hebben. De kleuren oogschaduw spraken mij gelijk aan, de vormgeving vind ik onwijs leuk en de looks die je ermee kunt maken wil ik ook op mijn ogen! Het heeft wat moeite gekost, maar inmiddels is dit palette in mijn bezit. Vandaag ga ik je het palette uitgebreid laten zien en vertel ik je wat ik er van vind. Kijk gauw mee!

Too Faced is een merk waar veel andere merken door worden ‘geïnspireerd’. Ik ben al in het bezit van meerdere oogschaduw paletten waarbij het merk duidelijk heeft afgekeken bij Too Faced. Maar toen ik dit palette voorbij zag komen wist ik dat ik deze wilde hebben!

thumb__MG_0511_1024

Het is een bijzonder palette, geïnspireerd op perziken. Dit is duidelijk te zien! Het doosje voelt al meteen luxe aan. Gemaakt van zacht karton, met een vrolijke opdruk. De geur van perziken komt je al tegemoet. Het doet mij denken aan van die zoete perzik snoepjes van Haribo. Daar ruikt het precies naar!

thumb__MG_0521_1024

Op de achterkant staan de 18 kleuren oogschaduws en het valt meteen op dat je met dit palette veel verschillende looks kunt maken. Heel veel perzik tinten zie ik niet (3 stuks) maar als het alleen maar perzik kleuren zouden zijn dan zou het palette niet zo veelzijdig zijn zoals nu wel het geval is.

thumb__MG_0523_1024

De oogschaduws zitten in een aluminium blik, met daarop (natuurlijk) allemaal perziken. Leuk ook dat er een ombre effect in het palette zit. Dit loopt van licht naar donker. Leuk gedaan!

thumb__MG_0560_1024

De binnenkant van het palette. Eerst komt je iets chemisch zoets tegemoet. Dit ruik je gelukkig niet meer tijdens het aanbrengen. Vraag mij toch altijd af hoe en waar ze die geur dan vandaan laten komen in zo’n palette. Maar terug naar de kleuren. Je ziet inderdaad 3 perzik tinten, maar verder is het veel bruin en hier en daar een opvallendere kleur. Zoals groen, donkerblauw en paars.

thumb__MG_0561_1024

De kleuren van dichtbij. Er zijn matte, glanzende en enorm glinsterende oogschaduws te vinden in dit palette. Over het algemeen passen alle kleuren ook echt goed bij elkaar. De namen zijn niet allemaal goed te lezen, maar die zal ik bij de swatches nog even vermelden.thumb__MG_0587_1024

Ik vind het echt een mooi palette en ben dan ook erg benieuwd naar hoe de swatches zullen zijn en naar hoe de kleuren gaan uitpakken op mijn ogen.

thumb__MG_0569_1024

Er zit ook nog een klein foldertje bij met daarop 3 suggesties voor een look die je kunt maken. Dat vind ik altijd best handig, want dan doe je weer ideeën op waar je zelf misschien niet zo snel op was gekomen.

thumb__MG_0651_1024

Hierboven zie je de eerste rij met swatches. De eerste tint is White peach, een matte wit. Die zie je amper. Verder vind ik de tweede en derde kleur heel mooi. Het lijkt dat de groenige tint ook wat tegenvalt.

White Peach – Luscious – Just Peachy – Bless Her Heart – Tempting – Charmed, I’m Sure

thumb__MG_0652_1024

Hierboven de tweede rij. De eerste kleur is een mooie perzikkleurige highlighter, die valt gelijk op. Verder vind ik de derde en vierde tint mooi. Ook dit zijn perzikachtige tinten. De laatste kleur zou paars moeten zijn, maar het pigment lijkt wat tegen te vallen.

Nectar – Cobbler – Candied Peach – Bellini – Peach Pit – Delectable

thumb__MG_0655_1024

En dan de laatste rij. De eerste twee kleuren vallen wat weg. De derde is ontzettend goed gepigmenteerd, een mooie glanzende karamel kleur. De vierde en vijfde kleur lijken op de swatch veel op elkaar. De laatste kleur daar valt het pigment weer wat van tegen.

Peaches ’n Dream – Georgia – Caramelized – Puree – Summer Yum – Talk Derby to me

Sommige kleuren vallen op de swatch wat tegen. Maar het gaat er toch voornamelijk om hoe ze het doen op mijn ogen. Ik heb twee looks gemaakt. Laten we is gaan kijken.

thumb__MG_0914 1_1024

thumb__MG_0913 1_1024

Voor de eerste look heb ik voornamelijk gekozen voor de peach tinten en geblend met donkerpaars. Ik wilde de naam van dit palette wel eer aan doen natuurlijk. Je ziet ook gelijk dat de kleuren op het oog veel beter tot zijn recht komen dan op de swatch! De kleuren brengen ontzettend fijn aan, zorgen niet voor fall-out en blenden goed.

thumb__MG_0915 1_1024

Nog een foto van de gehele look.

thumb_Capture One Catalog0253_1024

thumb_Capture One Catalog0263_1024

Op bovenstaande look heb ik juist geen peachy kleuren gebruikt. Veel bruin, groen en zwart. Ook hier komen de kleuren veel beter tot zijn recht dan op de swatches die ik heb gemaakt. De twee looks laten ook gelijk zien hoe veelzijdig dit palette is. Je kunt er veel kanten mee op.

thumb_Capture One Catalog0256_1024

En nog een foto van de gehele look.

thumb__MG_0555_1024

thumb__MG_0543_1024

Ik ben heel erg blij met de palette van Too Faced. Het is een ontzettend veelzijdig palette waar je veel looks mee kunt maken. Wat mij betreft een musthave.

Het palette is voor ons in Nederland helaas niet heel goed te verkrijgen. Je kan het in ieder geval bestellen bij de franse site van Sephora voor een prijs van €44,-

Wil je niks missen? Dan ben ik ook te volgen via:

Instagram
Facebook
Twitter
Snapchat

Liefs,

Maaike –x

Ook leuk om te lezen:

Miss Maaike