Urban Decay All Nighter Setting Spray

Nadat je je hebt opgemaakt, wil je natuurlijk dat je make-up zo lang mogelijk mooi blijft zitten. Dat is wat je kunt bereiken met een setting spray. Dit is een spray die je over je gezicht aanbrengt nadat je klaar bent met je make-up. Even op laten drogen en vervolgens zou je make-up dan de hele dag mooi op zijn plek moeten blijven zitten. Urban Decay heeft zo’n spray en die wil ik je vandaag laten zien. Kijk je mee?

thumb__MG_0118_1024

Eerlijk gezegd is dit al fles nummer 3 die ik in mijn bezit heb. Dat geeft dus eigenlijk al wel aan dat ik in ieder geval fan ben van dit product. Ik heb voornamelijk in de zomer nogal last van een vette huid. Mijn huid gaat glimmen en mijn foundation lijkt dan ook al snel als sneeuw voor de zon verdwenen. Maar in de winter heb ik juist een droge huid en dan vind ik het altijd minder mooi als je dan droge velletjes ziet door je foundation. Wat mij betreft helpt deze setting spray voor beide gevallen.

thumb__MG_0138_1024

thumb__MG_0139_1024

Urban Decay zegt zelf over dit product dat het ervoor zorgt dat je make-up tot 16 uur op zijn plek blijft zitten. Je make-up smelt niet, vervaagt niet en gaat ook niet in de fijne lijntjes zitten. Het zorgt ervoor dat je gezicht er ‘smoother’  uitziet en dat je huid (maar voornamelijk je make-up) beschermt is tegen de invloeden van buitenaf, zoals wind, regen en de zon.

thumb__MG_0143_1024

Als je naar de ingrediënten kijkt dan is dat een hoop abracadabra. Er zit in ieder geval veel alcohol denat in. Dit is een uitdrogende alcoholsoort, die niet heel geweldig is voor je huid. Ook zie je dat er siliconen en parfum inzit. Bijna onderaan staat Aloë Vera sap, maar dat is dan ook ongeveer het enige verzorgende bestandsdeel. Nou is dit product ook bedoelt om je make-up zo lang mogelijk te laten zitten en niet om je huid te verzorgen. Verder moet je bedenken dat er maar een heel dun laagje over je make-up komt te liggen en dus niet rechtstreeks op je huid. Verder zit er in dit product geen olie en ook geen parabenen. Een grote flacon bevat 118 milliliter en er is ook een travel variant.

thumb__MG_0130_1024

Nadat je klaar bent met je make-up pak je de spray erbij. Je schut eerst een beetje en je houdt dan de spray ongeveer 30 centimeter van je gezicht af. Daarna spray je 2 tot 4 keer in de vorm van een X en van een T. Tijdens het sprayen ‘maak’ je dus gewoon die letters op je gezicht, dan weet je zeker dat je elk plekje hebt bereikt. Wel je ogen dichthouden! Ook tijdens het opdrogen (wat echt heel snel gaat) hou ik mijn ogen altijd nog even dicht. Als ik namelijk geen waterproof mascara op heb, wil de mascara nog wel is op mijn oogleden afgeven.

thumb__MG_0135_1024

thumb__MG_0120_1024

Ik gebruik dit product al heel lang en heel trouw. Ik merk ook oprecht verschil als ik die spray een dagje niet gebruik. De spray zorgt er niet voor dat mijn make-up echt voor 16 uur perfect blijft zitten, maar gedurende een werkdag of een avondje uit zit het prima en het zorgt voor een mooier effect. Geen droge, viezige foundation plekjes in de winter en geen smeltende make-up in de zomer. Ondanks de weinig verzorgende ingrediënten, doet dit product wel wat het belooft. Het zorgt ervoor dat je make-up langer mooi blijft en wie wil dat nou niet!

Wil je niks missen? Dan ben ik ook te volgen via:

Instagram
Facebook
Twitter
Snapchat

Liefs,

Maaike –x-

Ook leuk om te lezen: