Favorieten op Videoland

Dat Netflix vol leuke films, series en documentaires staat is wel algemeen bekend. Maar zelf ben ik ook al enige tijd lid van Videoland. Hier staat allerlei content op waarvan heel veel niet op Netflix staat. Voor mij als groot serie fan is dat natuurlijk een uitkomst! In dit artikel wil ik je wat meer vertellen over Videoland en deel ik 4 van mijn favorieten met je. Kijk je mee?

Videoland is een streamingsdienst van RTL. Wat daar extra leuk aan is, is dat ook bijna alle Nederlandse programma’s van RTL te bekijken zijn via Videoland. Zoals bijvoorbeeld GTST, Moordvrouw en Expeditie Robinson. Maar ook oude series zoals Baantjes en Kees en Co zijn te bekijken. Maar er staan niet alleen maar series op Videoland. Nederlandse films zoals Gooische vrouwen, Soof en Alles is familie staan er ook op!

Nu heb ik het alleen nog maar over Nederlandse content gehad, maar ik ben juist lid doordat er ook veel buitenlandse series (en films) opstaan die bij RTL worden uitgezonden. Zoals CSI, NCIS en Hawaii Five-0. Hieronder deel ik mijn 4 favorieten van dit moment met je.

Criminal minds

criminal minds

Er staan 12 seizoenen van Criminal Minds op Videoland. Seizoen 13 wordt op dit moment uitgezonden, maar staat nog niet op Videoland. Deze serie was in eerste instantie de reden waarom ik graag Videoland wilde proberen. Al jaren zag ik soms een aflevering op tv, maar ik wilde heel graag alles bekijken. Een hele tijd geleden ben ik begonnen met seizoen 1 en inmiddels heb ik alle afleveringen gezien.

Criminal Minds gaat over een eliteteam van de FBI. Dit team analyseert de psyche van de meest verknipte criminelen van Amerika. De BAU (Behavioral Analysis Unit) bestaat uit meerdere teamleden met allemaal hun eigen expertise. Samen zorgen ze ervoor dat de misdadigers worden gevonden en opgesloten.

De eerste seizoenen is er een vrij ‘vast’ team. In de latere seizoenen zijn er een aantal wisselingen, wat ik soms wel jammer vond. De serie is soms best heftig. Er komen moordzaken in voor die soms echt ‘vies’ zijn en waarvan de rillingen soms over mijn rug lopen. Toch bleef ik kijken. Maar wel met af en toe een pauze en een wat luchtigere serie tussendoor.

The Good Wife

the good wife

Veel mensen kennen wel de serie The Good Wife. Er zijn 7 seizoenen gemaakt en ze zijn allemaal te bekijken via Videoland. (Ook via Netflix trouwens!) Dit is nou een serie die ik kijk als ik even pauze nodig hebben van een andere serie. Zoals ik bijvoorbeeld beschreef bij Crimineel Minds. Wat luchtiger, weinig spanning, maar toch intrigerend.

De serie draait om Alicia Florrick. Een vrouw die weer gaat werken als advocaat nadat haar man wordt gearresteerd vanwege een corruptieschandaal. Haar man, een voormalig officier van justitie, heeft geen goede reputatie en Alicia probeert haar eigen reputatie te redden door heel hard te werken. Dit gaat gepaard met wat strubbelingen en scheve gezichten. Maar Alicia weet zich goed staande te houden en gaat er helemaal voor.

The Good Wife is een serie die in eerste instantie draait om Alicia Florrick, haar relatie met haar man en kinderen en de strubbelingen die ze heeft om zichzelf te bewijzen. Maar het gaat ook zeker om de zaken die Alicia behandeld als advocaat zijnde. Een leuke serie om te kijken.

De serie is na 7 seizoenen gestopt, maar inmiddels is er een spin off. The Good Fight. Hier gaat het niet meer om Alicia maar om het advocatenkantoor waar ze zo lang heeft gewerkt. Ook deze serie is te zien op Videoland.

Quantico

quantico

Mijn vriend en ik waren op zoek naar een nieuwe serie om samen te kijken. Ik had zelf geen idee en had het idee dat we bijna alles toch al wel gezien hadden. Maar mijn vriend vond Quantico. Er zijn 2 seizoenen en wij zijn nu zelf bijna klaar met seizoen 1.

Het gaat over een groep rekruten die FBI-agent willen worden. We volgen ze in de periode dat ze op Quantico zijn om de intensieve training te volgen. De rekruten zijn slim, sterk en gaan er helemaal voor. Om toegelaten te worden bij de FBI wordt je helemaal doorgelicht, dus niemand verwacht dat één van de rekruten wordt verdacht van het beramen van een terroristische aanslag.

De serie volgt 2 lijnen. Namelijk de tijd op Quantico en daardoorheen de periode vlak na de aanslag. Dit is wel op een hele goede manier gedaan. Het één heeft altijd te maken met het ander. Het is spannend en je wilt verder kijken om te kijken wie er nou echt achter de aanslag zit. Niks is wat het lijkt en niemand is te vertrouwen. Ik ben benieuwd naar de ‘echte’ ontknoping en hoe het verder gaat in seizoen 2.

The Blacklist Redemption

blacklist

Ik denk dat iedereen wel The Blacklist kent. Een serie die draait om de meest gezochte crimineel Raymond Reddington en de jonge FBI-agente Elizabeth Keen. Van deze serie staat op dit moment alleen seizoen 4 op Videoland. The Backlist Redemption gaat voornamelijk over Tom Keen. De man van Elizabeth Keen. Hij wordt ingehuurd door een organisatie die problemen oplost waar de overheid zich niet aan durft te wagen.

Gedurende de serie kom je steeds meer te weten over het leven van Tom Keen (wat nog een mysterie is in The Blacklist) en van het leven van de mensen om hem heen. Een spannende serie die je ook goed kan kijken zonder eerst The Blacklist te hebben gezien. Extra leuk is dat er een hoofdrol is weggelegd voor de Nederlandse Famke Janssen.

videoland-by-rtl-710x220

Wat ik leuk vind aan Videoland is het aanbod van zowel Nederlandse- als buitenlandse content. Je kan programma’s die je hebt gemist op tv gewoon terug kijken en je kan jezelf helemaal onderdompelen in allerlei series en films. Je kan op je telefoon, tablet of laptop kijken maar ik stream alles via de Chromecast en kijk dus gewoon op mijn tv. Het enige wat ik soms wat onhandig vind, is dat de app niet altijd goed onthoudt waar ik ben gebleven met kijken. Dit hou ik dus voor de zekerheid bij in een andere app. Je kan Videoland 2 weken proberen voor 1 cent. Mocht je het dan toch niks vinden dan kan je gewoon opzeggen en heeft het je dus alleen die ene cent gekost. Wil je wel lid worden dan kost het €8,99 per maand.

Wat zijn jouw favoriete series van dit moment?

Liefs,

Maaike –x

ps: Ik ben ook te volgen op onderstaande kanalen.

Instagram
Facebook
Twitter

Ook leuk om te lezen: